https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Капки за очи – знаете ли как да ги поставяте правилно?

1

Все някога се налага да ползвате капки за очи – знаете ли как да ги поставите правилно?

kapki-ochi
На много хора се налага да ползват капки за очи дали заради сериозно заболяване, или заради безобидни състояния като компютърния синдром, причиняващ зрителна умора, замъглено виждане, зачервяване, сухота в очите. Правилно е да поставяте капки за очи, като се наклони главата назад, внимателно да опъне кожата на долния клепач и лекарство се капне в образувалото се джобче. След това се премигва, за да може течността да се разпростре в цялото око. Не бива да се допуска контакт с флакона, за да не се замърси.

Важно е да се следи за трайността на капките за очи. Много производители препоръчват те да се изхвърлят 1 месец след отварянето им. Има и капки за очи, които са годни до 6 месеца след отваряне на опаковката. Забележите ли, че капките помътняват или променят цвета си, незабавно прекратете употребата им.

Прочетете листовката как да съхранявате вашите капки за очи – в хладилник или при стайна температура.

Ако ползвате контактни лещи и трябва да ползвате капки за очи, консултирайте се с офталмолога дали да продължите да ги носите по време на лечението, или да ги замените с очила.

Някои съставки на лекарството могат да се абсорбират от лещите и това да причини вреда на окото. Ако няма
такава опасност, капките се поставят след сваляне на лещите.

Някои капки за очи за лечение на глаукома се предлагат във флакони със специални приспособления за накапване. Те са много подходящи за възрастни хора, защото улесняват поставянето на лекарството и контролират броя на накапванията за определен период от време. Това е важно, тъй като правилната употреба на медикамента е от съществено значение за терапията.

Comments

1 thought on “Капки за очи – знаете ли как да ги поставяте правилно?

  1. Капките за очи са все по-необходими предвид ежедневната ни работа на компютър. Вече има и за чувствителни очи, без консерванти и на достъпни цени. Единствено трябва да се съобразяваме с времето им за ползване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.