Канелата има неочаквани свойства, които влияят върху здравето на стомаха

Канелата е много полезна и се препоръчва от лекарите при рак на дебелото черво

канелата
Канелата има неочаквани свойства, които влияят върху здравето на стомаха

Учените са направили изненадващо откритие – приемът на канела понижава температурата на тялото с два градуса. Също така, канелата е в състояние да подобри общото състояние на организма. Както се оказа, канелата запазва целостта на стомашната стена. Следователно, когато морските свинчета са хранени с канела, се наблюдава намаляване на образуването на въглероден диоксид в стомаха чрез намаляване на производството на стомашна киселина и пепсин в стомашната стена. В резултат на това температурата в стомаха пада с два градуса.

Този факт има положително въздействие върху здравето на стомаха. Според изследователите, способността на канелата за намаляване на вътрешната температура обяснява нейната популярност в горещи страни от земното кълбо. С канела наистина може да се охлади тялото. Между другото, учените са направили своите изводи с помощта на специални сензори, които се поглъщат под формата на таблетки.

Тези сензори могат да измерват състава на средата, в частност на един газ, който се освобождава в стомашно-чревния тракт. Тази уникална система, дава възможност да се следи организма и да се диагностицират аномалии.

Изследователите вече са ангажирани в оценката на въздействието на канелата върху топлинния стрес. Канела и тук излиза на преден план като модулатор на температурата на храната.

Освен всичко друго, учените гарантират още едно полезно свойство на канелата.

Канелата е уникален инструмент, който може да ни помогне да учим и асимилираме информация по-лесно.

Ако детето има затруднения в училище например, включете в диетата му канела. Според учените от Rush University, канелата подобрява способността да се помни по-лесно.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.