https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Какво значи трезвеник и какво алкохолик?

1

Във връзка с това, че сред народа все още битува неправилна представа за трезвеноста и пиянството ще разясним в тази статия кого в наше време наричат трезвеник и кого умерено пиещ.

Първата група от населението – трезвениците
lkoholiciТе изобщо не употребяват спиртни напитки, или ги употребяват изключително рядко в малки дози. Например чаша вино няколко пъто годишно. Към тях се отнасят значителна част от жените, малцина от мъжете, болните и децата. Тази, както и останалите група не е вечна и устойчива. Защото болните оздравяват и започват да пият, същото се случва и с децата, които растат. Една част от пиещите, напротив, стават трезвеници, а някои трезвеници под въздействието на определи причини стават пияници. Ще изброим основните причини, поради които хората стават трезвеници:
Биологична непоносимост към алкохола, поява на вътрешни болести при употреба на алкохол, предшестващо лечение от алкохолизъм, идейни или културни убеждения.
Тези хора като цяло се отличават с устойчиви жизнени интереси. Вътрешният им мир е запълнен със семейството, работата, любимо хоби, учене…Винаги намират какво да правят в свободното си време и не се оплакват отх тъга или скука. Алкохолът за тези хора е по-скоро неприятен, от колкото безразличен. И ако те са употребявали алкохол е било при черезвичайни обстоятелства.

Втората група – така наречените експериментатори.
Те го правят повече от любопитство, понякога с цел дегустация, понякога за да видят как им понася алкохола. Продължителноста на оставане в тази група е малка. Това са предимно младежи, които преди не са употербявали алкохол. В повечето случаи тези хора преминават в другата друга на потребители на алкохола и по-рядко остават в групата на деегустаторите. Другото име на хората в тази група е на случайно употребяващите алкохол. За тях спиртните напитки са по-скоро безразлични, от колкото неприятни. Социалният и психологимески статус на тази група не се различава от първата. Те употребяват предимно лек алкохол – вино и то рядко.

Ако вие или вашите близки имате проблеми с употребата на алкохол пробвайте капките АЛКОФИТАЛ. Този изключителен билков продукт предизвиква непоносимост и гадене при употреба на спиртни напитки и може да се дава и тайно. Алкофитал e препарат, който представлява етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Трета група – потребите на твърд алкохол
Те приемат регулярно алкохол с цел достигане на вкусов, емоционален или друг ефект. Тази група е приблизително една трета от населението. Действието на алкохола тук е изразено по-силно, от колкото в другите две групи. Повод за пиене са празниците и събития, които се смятат за нормален повод от повечето хора. Дозите на употреба варират от 50 до 150гр от няколко пъти годишно, до няколко пъти в месеца

Четвъртата група – злоупотребяващи с алкохола.
Тази група основно е формирана от лица, които системно употребяват алкохол, т.нар битови алкохолици. Мъжете са 2.5 пъти повече от жените. За хората е характерно увеличаване на количеството изпит алкохол и разширяване на поводите.В живота на тази група алкохолът играе съществена, почти най-важна роля. Това все още не е болестно състояние, но е последнен стадий преди алкохолизма. Веднъж седмично тези хора употребяват от 200 до 400гр концентрат. Поводите са разнообразни – гости, заплата, отпуска, почивни дни….Хората от тази група смятат алкохолът за обезателно условие за пълноценно общуване. При тези хора липсват жизнени интереси, те имат апатично отношение към задълженията си и нямат духовни и интелекуални ценности.

Comments

1 thought on “Какво значи трезвеник и какво алкохолик?

  1. Пълни глупости! Пия всяка вечер,но не злоупотребявам, това значи ли, че съм алкохолик!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.