https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Какво помага срещу зачервявания?

0

Идва лято, а с него и проблемите, които ни съпътстват – изгаряния, зачервявания и дехидратация на кожата. Ако искате да имате план за действие още преди да сте се запътили към морския бряг, тогава вижте с какво можете да успокоите кожата си след зачервяване.

По принцип има множество лекарствени средства, които успокояват кожата, но можем да си помогнем и с бабешки илачи. Ледът например, както може много хора да си помислят, може да облекчи състоянието ви временно, тъй като свива малко кръвоносните съдове. По-лошото е, че проблемът на слънчевото изгаряне се засилва след като вече сме се прибрали от плажа.

Тук ще ви помогнат много дерматологичните минерални води, които охлаждат и успокояват кожата. Ако обаче не разполагате точно в момента с готов продукт, може да се облеете с обикновена минерална вода за пиене. Помагат и спрей, пяна или крем срещу изгаряне, както и компреси с лайка или вода.

koja tqloЕстествено не можем да пропуснем доброто старо кисело мляко, само че как да сме сигурни какво е съдържанието на купешкото мляко днес? А няма как да си носим домашно на почивката на морето. Във всички слу­чаи кожното изгаря­не трябва да се пре­цени от лекар, особено ако се е стигнало до мехури.

При продължи­телно излагане на слънце е важно да се поемат течности с умерена температура, за да се предотврати обезводняване. За хубав тен помагат сокът от моркови и черният чай.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.