https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Какво е задължително да знаем за „хапчето след това“

0

Случва се така, че сексът не винаги е удоволствието, което търсим. Не и след това. Когато страстите се уталожат, изведнъж разбираме, че нещото, което сме направили и то без предпазни мерки, може завинаги да промени живота ни. И не става дума за платената любов, а за безразсъдната и еднократната. Има много начини за контрацепция, които позволяват на жената да реши кога да стане майка. И с кого. Но все пак те трябва да са известни – с техните плюсове и минуси. Защото има вариант да навредят и на здравето. И все пак, когато стане някоя авария, като да се скъса презарватива, а вие не вземате хапчета, е да вземете хапче след секс. И то до няколко часа след секса, защото после няма да има никакъв ефект, освен да си навредите. Защото макар и да ги определят като бързодействащи, тези хапчета не са никак безопасни. Какво да знаем най-основно за тях:

seks-280x2271. Времето за вземането на такова хапче е ограничено. На нашия аптечен пазар може да намерите две разновидности. Едното дава гаранции до три, а другото до пет дни. И все пак не бива да се чака толкова. Колкото по-бързо приемете хапчето, толкова по-надеждни са неговите резултати.

2. Имайте предвид – това е хормонално хапче. И като такова то влияе на хормоните и организма. Най-вече на цикъла, който може да се обърка след прием на медикамент за спешна контрацепция. Съдържа хормони, които ще накарат цикъла ви да дойде по-рано или по-късно, да продължи по-дълго и други подобни некомфортни неща. Не забравяйте, че спешната контрацепция не гарантира 100% предпазване от нежелана бременност, но въпреки това е по-добре от бездействието.

3. Съвсем реален е шанса да не ви дадат хапчето в аптеката. Може и да е налудничаво, но има държави, в които със закон е забранено да не се продават лекарства за спешна контрацепция. Или такъв, който пък позволява, ако са решили да не продават. Ако случите на такава аптека, обиколете останалите.

4. Не си мислете, че спешната контрацепция замества традиционната. Едното няма нищо общо с другото. Не случайно тя се нарича спешна, защото трябва да се прилага само при спешни случаи. Най-вече заради вашето хормонално здраве, което сериозно може да пострада от честа употреба. Много по-безопасен и ефективен метод е използването на презервативи. Ако сте с постоянен партньор пък, е добре да се замислите за хапчета или за някакъв си ваш начин за предпазване, между двама ви, но нека хапчето за след секс, остане последна и най-крайна алтернатива.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.