Какво е задължително да направите в края на работния ден?

Всеки ден имате толкова много работа, че едва успявате да я свършите за 8 часа, а често оставате и по-дълго в офиса

ден

Като приключите, бързате да си тръгнете, сякаш се е включила пожарната аларма. Не го правете, отделете десетина минути, за да помислите за следващия ден, съветват специалистите по управление на времето. Така чувствително ще повишите продуктивността си – доказано е.

Най-важното е да си направите списък със задачи за утре. Дори и да имате, трябва да го актуализирате. Понякога остава нещо несвършено, появява се нещо ново или пък се променят приоритетите.

Като си подредите плана, по който ще работите на следващия ден, постигате две предимства за личния си комфорт. Макар че ще трябва пак да свършите много неща, вие сте наясно как ще действате, по-спокойни сте и можете по-добре да си починете вечерта и през нощта. А на сутринта в офиса не губите примерно половин час в чудене какво и откъде да подхванете.

Това е начинът да излезете от омагьосания кръг, в който загубеното време в началото на деня се налага да отработите след официалния му край

Преди да си тръгнете, подредете бюрото или кабинета си. Изглежда маловажно, но не е. С изследвания е доказано, че в разхвърлян офис служителите са по-малко ефективни. Те губят много време за търсене на информация, документи и т.н. неща, нужни за работата им. Сигурно ви се е случвало по телефона някой да ви каже „Чакай да си намеря записките“ и сякаш да ви забрави. Естествено се дразните, че ви губи ценно време, докато шумоли с хартии по бюрото си или трака на клавиатурата.

Специалистите твърдят, че добре организираното работно място не само повишава ефективността чисто физически, но помага на хората да мислят по-ясно. Бъркотията наоколо създава хаос и в главата. Не е нужно да сте чак вманиачени и перфектни, обаче затрупаното с документи бюро наистина пречи на работата и прави лошо впечатление на колегите и шефа ви.

Освен че е по-удобно, е и по-приятно, когато наоколо е подредено. Все пак на това място прекарвате поне 8 часа 5 дни в седмицата.

Така че не скъпете времето си в края на деня да разтребите. Сутринта ще е по-ведра.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.