https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Какво е правилото при приемане на хомеопатично лекарство?

0

Случва се много често хората да прибягнат до употребата на хомеопатични лекарства и като цяло да се обърнат към медицината хомеопатия, когато се обезверени от традиционната медицина или нейните лекарства не им носят нужното лечение и облекчение на болките им. И макар още Хипократ да е прилагал лечение на подобното с подобно, което е основен принцип на хомеопатията, то за основател на течението се счита немският лекар Самуел Ханеман.

Разликата в двете медицини – алопатията и хомеопатията, е че консервативната алопатия лекува заболяването, без да се интересува от причината, докато хомеопатията лекува човека цялостно, а не самата болест. Т.е. тя е холистична медицина, която лекува същността на болестта, а не самата нея. А това лечение става посредством определянето на индивидуални лекарства, определящи се според темперамента на пациента. Според хомеопатичното учение, традиционните лекарства като спазмолитици, антибиотици, температуропонижавашите и др., просто потискат, но не лекуват изначално причината. Те потискат болестта, но не я изкореняват. За да може след време организма пак да се разболее. Както и става, когато нещо не е премахнато изкорен, то пораства пак. Докато не се стигне до хронизиране на заболяването.

7632_bigХомеопатичните лекарства, които можете да видите под формата на капки или малки топченца, представляват дози вещества, разредени безброй пъти, докато се получи изключително малка доза от това вещество. В големи дози тези същите вещества, които лекуват, може да ни разболеят.

И хомеопатичните лекарства ще намерите в специализирани аптеки, но за разлика от традиционните лекарства, които може да се закупят и понякога без рецепта, тук най-голяма ефективност ще има лекарството, назначено от специалист-хомеопат, който е разгледал същността на човека и неговото заболяване в детайли. Ето защо самолечението в случая е напълно изключено без подходящата консултация. Самите специалисти – хомеопати са с висше медицинско образование и свидетелство за завършен курс по специално хомеопатично лечение. Ако за пръв път отивате при такъв поинтересувайте се за неговите препоръки. Като не забравяте, че най-добрата препоръка си остава тази на други пациенти.

Първичното интервю /така се нарича прегледа/ ще ви зададе въпроси по-скоро за вашата индивидуалност и темперамент, а не толкова за това какво ви боли. Ще ви попита такива неща като често ли замръзвате, потите ли се много, как спите, обичате ли сладко или солено и много други, все струващи ви се нелогични въпроси. Задължително ще ви разпита за детството и психоемоционалните проблеми, които сте имали тогава. Тези въпроси обаче са съвсем логични за хомеопата: чрез тях той ще може да назначи най-ефективното лечение, което да помогне на пациента му.

След като получите лекарските препоръки, трябва да спазвате няколко ясни правила:

• Лекарствата се държат на тъмно, не в хладилник, на стайна температура, далеч от източници на магнитни полета: телевизор, микровълнова печка, хладилник, мобилен телефон.
• Не бива да се намират в близост до вещества, излъчващи силна миризма;
• Когато ги приемате по едно и също време не се приемат традиционни лекарства;
• Избягвайте също така и употребата на кафе и алкохол. Чаят и напитките без кофеин няма да ви навредят.
• Ако правите ароматерапевтични процедури, те трябва да се извършват 2-3 часа след приема на хомеопатичното лекарство;
• Необходимо е строго спазване на лекарските предписания.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.