https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Какво да правим, когато ни боли корем

1

Коремът може да ни заболи по всяко време на денонощието и по различни причини. Слаба или силна, болката ни кара да се чувстваме некомфортно. Вижте какво можете да направите, ако ви заболи коремът.

• В момента, в който усетите болка, изпийте пет таблетки ак­тивен въглен. Избягвайте да го приемате всекид­невно, тъй като той поглъща и необходими хранителни вещества. Важно е да знаете и, че не бива да го приемате еднов­ременно с други медикаменти.

• Пийте чай от люцерна или я приемайте на таблетки. В състава на люцерната се съдържа витамин К, който е необходим за изграждане на здрава чревна фло­ра, за добро храносмилане и за прочистване на кръвта.

болки в корема

• Добре повлиява консумацията на чай от сладък корен, от корен от репей и червена детелина. Не приемайте билката сладък корен повече от седем дни, тъй като предозирането с нея може да повиши кръвното налягане.

• Три пъти дневно приемайте по половин чаша сок от алое. Алоето има свойството да повлиява оздравително върху хра­носмилателния тракт.

• Капсули или чай от мента подпомагат хранос­милането. Освен това ментата облек­чава стомашното разстройство и газовете.

• Валерианата и преварата, позната още като великденче, гергьовденче, под­помагат нервите, които регулират действието на чревната мускула­тура. Препоръчва се да се приемат преди ядене или при наличие на разс­тройство.

Билките ма­точина, лайка, джинджифил, лобелия, шипка, червен бряст, бяла ружа и лапахо, също са много полезни при болки в корема. Трябва да се внимава употребата на лайката и лобелията да не бъде продължително време.

Comments

1 thought on “Какво да правим, когато ни боли корем

  1. Може да ти помогне ако пиеш две глъдки лимонов сок и легнеш на дясната си страна и дишаш с отворена уста

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.