https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Какви хора сме и какво е нашето здраве според хиромантията?

0

Много неща може да ни каже ръката. Стига да знаем как да я питаме. Науката хиромантия буквално означава изучаване на ръката. Основно по линиите, намиращи се на дланите на хората. Още в древността се е зародило това желание да се разбира предначертаното на съдбата върху ръцете ни с раждането. Философи и мислители са се опитвали с векове да ги разберат. Хиромантията винаги се е считала за свещено прочитане на съдбата, като се смята, че нейна родина е Китай или Индия. Произлязла е някъде около 3-то хилядолетие преди новата ера, но това не може да се потвърди със сигурност. Първия европейски труд по разчитане на дланите е книгата на Йохан Хартлиб – „Изкуството на хиромантията”.

Ако искате да навлезете в тайнството на разчитането на ръката, първо ще трябва да се научите да изследвате дланта си. За да разберете себе си или друг човек, първо опипайте внимателно кожата на ръката – при груба и плътна кожа си имате работа с прям характер, докато прозрачната студена кожа е белег на изтънченост. След това разгледайте дължината на пръстите и формата на дланите.

hand_linesАко ръката е равна и квадратна, то си имате работа с прям и практичен човек, докато по-изпъкналата длан е свидетелство за впечатлителност и мнителност. Късите пръсти на ръката говорят за енергичност, но повърхностен характер, докато тези със средна дължина са прецизни и не обичат шегите. Хората с дълги пръсти пък, по правило са педантични и упорити.

Идва ред на това да разберем какво е значението на всеки един пръст от ръката. Защото и той си има значение. Всеки един от тях носи името на планета, като наравно с това е и носител на характеристиките й:

– палецът – Аполон

– показалецът – Юпитер

– средният пръст – Сатурн

– безименният – Слънце

– кутрето – Меркурий

А сега следва частта по гадаенето по ръката. Определят се основните линии и значението, което носят те. В началото всяко гадаене задължително започва с Линията на сърцето, понеже тя е тази, която носи общата, основна информация за човека и емоциите му. Началото й е от края на дланта, точно под кутрето и свършва на мястото между показалеца и средния пръст. От огромно значение е къде завършва тази линия. Най-разпространеният завършек, е мястото между показалеца и средния пръст.

Хората, които имат такъв завършек на тази  линия обикновено са склонни да правят компромис. Те са дружелюбни и открити, но не и натрапчиви. Ако се вижда къса и права линия на сърцето, то този човек е сдържан и емоциите си таи дълбоко в себе си. Когато линията свършва под показалеца говорим за човек, склонен към перфекционизъм и идеализация.

След това е Линията на ума. Тя се вижда доста добре и дава информация за умствените възможности на човек. Началото й е в свивката на дланта, под показалеца и може да завършва на различни места. Ако има ясно очертана линия, дълга и спускаща се надолу, тогава става въпрос за човек не твърде умен, но увлечен по работата си.

Когато линията е слабо очертана става въпрос за слаб интелект. При очертана на зиг заг линия става въпрос за човек със злобен характер, склонен към кражби. Ако две линии – на живота и на ума съвпадат или се разминават, това показва на какво ниво е душевното спокойствие на човека. Това е изключително важен момент. Ако началото на линията на ума е малко над линията на живота, тогава това е мерило за талант на човека, за безгранично честолюбие и ясни стремежи. Ако в своя край се раздвоява, то това говори за много идеи, които идват на ума на човека, които той ще успее да осъществи през живота си.

След това е линията на живота. Нейното начало е между палеца и показалеца и показва каква ще е продължителността на живота на човека. Ако имаме двойна линия, това свидетелства за голяма жизнена сила и „безгранична страст“. Когато има прекъсване, това говори за живот, пълен с промени.

Линията на съдбата. Тази линия обикновено започва от китката или от линията на живота, а краят й е под средния пръст. Това е линия, която се мени през целия ни живот. Тя е вид симбиоза на другите линии. Посочва какво е предназначението на човека и смисъла на живота му. Заради това, че е уникална, не всички хора я притежават, понеже има хора, които не живеят, а просто съществуват. При голяма част от хората, които имат тази линия, тя няма ясно очертано начало, но най-често започва от китката. Може да се появи на 40 години. Възниква тогава, когато човек разбере, че е „намерил“ своята същност и осъзнае каква е предопределеността му. 

Гледа се основно на лявата ръка. Дясната се смята за нейно отражение, което обаче засяга само материалния и практически свят.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.