https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Какви болести може да ви докара компютърната мишка?

0

Работещите на компютър по цял ден извършват еднообразни движения с мишката и върху клавиатурата

mishka
Какви болести може да ви докара компютърната мишка?

Движенията с мишката често засягат мускулите, сухожилията и често водят до болки в ръцете и гърба. Оплакванията са резултат от упражняване на обичайната дейност дълго време, без да предприемат предпазни мерки.

Ако имате навик да поставяте лакът на облегалката на стола, а тя не е на нивото на плота, където са клавиатурата и мишката, повишено натоварване понасят едни и същи мускули в лакътната област. Можете да избегнете болка, като държите клавиатурата и мишката на нивото на лакътя или малко по- ниско.

При продължително седене в една и съща поза и извършване на едни и същи движения с мишката цялата ръка е подложена на напрежение. Много е важно да следите дали не извивате китката. Ако не правите това, ще намалите вредите.

Възпалението на сухожилията в предмишницата, наречено тендинит, по- често е следствие от прекомерно използване на телефона, но може да се причини и от работата на пръстите върху компютърната мишка и от писането по клавиатурата. Редовно масажирайте пръстите, докато добият розов цвят, търкайте ги по дланта на другата ръка и от време на време ги оставяйте да почиват.

Ако взетите мерки не помогнат и усещате болка, не отлагайте посещението при невролог.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.