Каква трябва да е алтернативната терапия за лечение на бременните?

Бременните жени трябва да са особено внимателни към начините на лечение, били те и алтернативни

бременни Лекарствените средства, разработени от хоеопатичния лечител д-р Едуард Бах през 1930 г. трябва да се ползват внимателно от бременните. Според д-р Бах орехът може да помогне на бременните по-лесно да свикнат с промяната. Тридесет и деветата формула е спасителното лекарство „ rescue remedy“, което намалява стреса. Бременните трябва да се консултират с лекар, преди да предприемат терапия с цветя. Екстракти от цветя, които съдържат алкохол, се приемат с вода и на малки глътки.

Техниките за отпускане помагат за справяне със стреса и сутрешното неразположение. Благоприятно въздействие имат медитацията, дълбокото дишане и слушането на спокойна музика. Друга полезна техника е
насоченото въображение. Майката поема дълбоко въздух и си представя красиви

Масажирането на чувствителни области от тялото по време на бременност намалява болката и напрежението

Друга форма е техниката на Александър, разработена от актьора Фредерик Матиас Александър през 80-те години на XX век. Практикуващият лечител показва на жената как да освободи мускулното напрежение най-вече във врата. Техниката обръща внимание на стойката и движението. Тя намалява напрежението и болката в гърба.

Бременната не трябва да приема никакви лекарства (дори свободно продавани, билкови или хомеопатични) без лекарско наблюдение, тъй като някои вещества могат да преминат от майката през плацентата в развиващия се плод. Някои лекарства са доказано вредни за плода, а към други трябва да прибягваме само след лекарска консултация. Лекарства, вземани през първите три месеца на бременността, могат да попречат на нормалното формиране на детските органи, което да доведе до вродени дефекти. Вземаните по-късно лекарства може да забавят растежа на бебето или да увредят тъканта на зародиша, например зъбите.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.