Каква полза за здравето имат златото и среброто?

Наричат сребърната вода „жива вода“, защото действа като имуностимулант

 

сребърна вода
Каква полза за здравето имат златото и среброто?

Тя има добри профилактични свойства срещу вирусни и инфекциозни заболявания. Хубаво е малките деца, които посещават ясли и градини, в продължение на 1 месец да приемат сутрин по 1 ч.л. сребърна вода, а очите да се избърсват с отделни тампони, напоени със същата течност. Когато зачестят настинките и грипа, той съветва количеството да се увеличи до 2 ч.л. Дневно.

Златото също притежава много полезни свойства. Продължават изследванията за влиянието му върху здравето. Смята се, че дълго колие, стигащо до средата на гръдния кош, помага при дихателни заболявания и проблеми със сърцето. На страдащите от хипертония се препоръчва да носят бижута от злато, тъй като то сваля границите на кръвното налягане и тонизира организма. Ценният метал има свойството да възстановява силите при общо изтощение на организма. Среброто пък има противоположно действие – то успокоява и се носи при раздразнителност и главоболие.

Златото под формата на соли е изключително ефикасно при лечение на ревматоиден артрит. Повече от век се използва като надеждна терапевтична мярка. Значителна част от болните, приемала златни соли, подобрява състоянието си. Те се прилагат като мускулни инжекции, а може и като капсули или таблетки. Тъй като дават някои странични ефекти, се налагат периодични изследвания на кръв и урина.

Благородният метал намира приложение и в акупунктурата. Специалистите, прилагащи тази древна терапевтична техника, често ползват игли със златно покритие, което усилва преноса на енергия в точката на убождане и увеличава ефективността от иглотерапията.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.