https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Каква може да е причината за капещата коса?

0

Когато косата започне да окапва това е притеснително както за жените, така и за мъжете. Още по-притеснително е ако косопада е обилен. На първо място най-важно е да се разбере причината за този процес и да се вземат навременни мерки, а не просто да се избавим от симптомите.

Ако окапването на косата е в малко количество и има само временен характер, то най-вероятно сериозен проблем няма, тъй като фоликулите на космите са живи и само с няколко лечебни и профилактични процедури проблемът бързо може да бъде решен. За целта е необходимо да се вземат предвид няколко неща:

  • Най-важното – да се определи и отстрани причината.
  • Ако сте се подложили на строга диета, имайте предвид, че може би имате липса на витамини от групата В, които са важни за косата.
  • Резките промени в температурата също са предпоставка за окапването на косата. Затова през зимата защитавайте косата си от ниските температури с шапка или друго средство, което ви харесва, като шал например.

Ако обаче окапването има патологичен характер трябва навреме да се обърнете към специалист, защото рискувате да оплешивеете напълно.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.