Каква е рецептата за успех на успелите хора?

На какво може да ни научат хората, които са постигнали успех? Успелите хора са енергични, но при това са спокойни

успелите хора

Когато става дума за работа, която им е истински интересна, запасът от енергия на успешните хора изглежда неизчерпаем. При това те запазват спокойствие, без да се палят и суетят. Контролират енергията си и са напълно съсредоточени върху текущата задача.

Има хора, които буквално преливат от енергия; те са хиперактивни, не могат да се концентрират върху нещо конкретно, постоянно прескачат от една дейност на друга. Успешните хора умеят да насочват енергията си в нужното русло, така че тя да им помага да вървят към целта, а не да им пречи.

Успелите хора умеят и да работят, и да се забавляват

Успешният човек с живота си потвърждава правотата на максимата „Намери си любима работа и повече няма да ти се наложи нито ден да работиш”. Тъй като те обичат това, с което се занимават, за тях мозъчните атаки, решаването на работни задачи и дългата и сложна работа над проекти са истински интересни, дават им храна за размисъл и им носят удовлетворение.

Затова, независимо че се отнасят сериозно към работата си, получават от нея такова удоволствие, че границата между работа и забавление в живота им се размива.

Успелите хора са амбиверти

Тези, които постигат успех, съчетават у себе си качествата на интроверти и екстраверти. Те могат тихо да седят в ъгъла на конферентната зала или да излязат на сцената и да се обърнат към аудиторията с вдъхновяваща реч. И при това и в двете ситуации им е комфортно.

Успелите хора са умни и в същото време наивни.

Интелектът е крайно важен за успеха. Но много хора, постигнали успех, освен това съхраняват и своята детска непосредственост, сякаш не виждат рамките, на които сляпо се подчиняват всички останали. Те не се ограничават само с това, което другите смятат за възможно.

Съчетават и скромност, и самолюбие

Гордостта от собствената работа е необходимо условие за успеха. Но те не биха достигнали върховете без помощта на онези, които са работили заедно с тях. Успелите хора знаят, че успехът не е единствено тяхна заслуга, и тъй като не страдат от това, не изпитват нужда да доказват нищо на никого. Затова често в личното си общуване се държат обикновено и скромно.

РЕЗУЛТАТЪТ!

Проста рецепта за успех няма и хората, които достигат върхове в живота си, обикновено могат да се похвалят със съчетаването на най-различни личностни качества, подобно на механиците, които разполагат с разнообразни инструменти за всякакви случаи.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.