https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как влияе Слънцето на човешкото здраве?

0

Слънцето може да влияе негативно на човешкото здраве, ако човек е метеочувствителен. Но, както всички добре знаем – без слънце няма живот

Слънцето е извор на светлина и живот.

Слънцето
Как влияе Слънцето на човешкото здраве?

Слънцето е и най-добрия доставчик на витамин D. С негова помощ децата стават по-здрави, а кожата на болните от псориазис се изчиства. От следващите редове в статията ще разберете дали Слънцето има някакво не особено приятно влияние не само върху кожата ни, но и върху начина, по който се чувстваме.

Смята се, че фототерапията (лечението със слънчева светлина) е прекрасна профилактика и лечение за хипертонията. Това е така, защото на слънце съдовете се разширяват.

Но много метеочувствителни хора се оплакват, че на открито се чувстват по-зле. Негативните реакции при слънчево време – главоболие, чувство на умора, се появяват по-често.

Колкото е по-висока слънчевата инсолация в дневните часове, толкова по-голямо е инфрачервеното облъчване, а то влияе активно на съдовата система, като рязко разширява съдовете. В такава ситуация на сърцето може да не му достигнат сили да изпълни клетките с кислород. Затова организмът може да реагира негативно на инфрачервеното излъчване. Когато времето е облачно и слънцето не е толкова ярко, получаваме главно ултравиолет, който оказва по-благоприятно въздействие: изработват се витамини, които са имуностимулатори. Затова за хората с негативна реакция на слънцето е препоръчително да се разхождат при изгрев и по залез, за да се адаптират към слънцето.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.