https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Шоколад се яде бавно и с наслада

eating-chocolate
Шоколад се яде бавно и с наслада

Шоколадът е превозно средство за къса наслада. Тя се удължава с изтънчен метод на ядене – да го наречем тантрически, водещ до протяжност на насладата. Най-простият вариант е смучене парче по парче. Навикът да се изгризва горният пласт шоколад на „Туикс“ и „Марс“ и после да се мине към останалото е плод на импулса да ядем любимата храна бавно.

Добре е да се топи шоколадът в чая. Има и техника на ядене с чаена лъжичка, с която всяко парче се потапя за секунда до дъното на чашата. Така външният слой се разтапя и се стига до максимална наслада. Другият по-лесен начин е да хванете с палеца и показалеца края на шоколада и да го топвате в чая, а после да изсмуквате разтопената обвивка и да отхапвате от вътрешната част.

Така се яде и шоколадово яйце с крем – отхапвате върха му и изгребвате крема с лъжичка.

Най-големите очаквания към шоколада са за класически, чист вариант, с девствени блокчета, без пълнежи и примеси.

Комбинацията от черен шоколад, френско грозде и стафиди дава интересна текстура и аромат и може да се пробва веднъж или два пъти годишно. Но класиката си е класика.

Всички напъни за джазиране на шоколада са от хора, които не го обичат истински. И са доста инфантилни. Принизяват го и гурме експериментите. Да, може да сложите лют пипер, лавандула, мента или боровинки в него. А защо не и едновременно. Интересно е, но и абстрактно. И не подобрява оригинала. Ценителите може и да пофлиртуват с ментов, портокалов или ягодов крем и да преминат през карамелена фаза.

Обичате и карамел, и шоколад. Но заедно те разконцентрират, пише „Живот без рак“. Единственото, от което се нуждае шоколадът, е пълнеж с още шоколад. Оттам и величието на „Линд“ и на луксозния му вариант с трюфели.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.