https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как ни въздействат планетите, според енергията, която излъчват?

0

Планетите влияят на хората и според енергията, която излъчват

planetite
В Слънчевата система съществува само един космически обект, излъчващ светлина, топлина и енергия – Слънцето. Останалите планети, включително Луната, само отразяват част от слънчевия спектър, т.е. работят като огледала. По законите на физиката обаче не съществуват идеални огледала, както не съществуват и идеални планети. И всяка от тях, подобно на актьор в театъра, играе своята роля според енергията, която излъчва…

КОЕТО Е НА ЗЕМЯТА, ТОВА Е И НА НЕБЕТО

Планетите взаимодействат с човека на три нива: физическо (постъпки, воля), емоционално (чувства, инстинкти), ментално (мислене, логика). На всяко ниво могат да се проявяват както положителни, така и негативни влияния. Но и самите ние можем да въздействаме на своя хороскоп, изпитвайки положителни или отрицателни емоции, като по този начин помагаме на планетите да проявяват своите най-добри качества или блокираме позитивния им потенциал. А както е известно, всяка блокировка предизвиква проблеми — отначало на психологическо, а след това и на физическо ниво.

Съществуват пет основни негативни емоции, които затварят енергийните канали на планетите: срам, жалост, гняв, обида и страх.

ЗАСРАМЕНИЯТ МЕРКУРИЙ

За Меркурий – планета, отговаряща за мисленето, логиката, общуването, най-опасната емоция е срамът. При човека, изпитващ чувство за срам, възникват проблеми с логиката, по-трудно му е да мисли, да общува. И за съжаление, именно на тази емоция се базира възпитанието: засрамваме детето, за да усети то вината от своята постъпка -естествено, за негово благо. Само че родителите и педагозите едва ли осъзнават, че с този „проверен през вековете“ метод
нанасят непоправима вреда на менталното и психологическото развитие на малкия човек. Блокираният Меркурий може да провокира проблеми с речта, неврози и други разстройства на нервната система, различни видове ментални нарушения, астма, болести на очите, глухота и множество други недостатъци.

Най-чувствителни към меркурианските „настроения“ са хората, родени на 5, 14 й 23 число на всеки месец: за тях е особено вредно да изпитват чувство на срам. За щастие, всеки може да усили позитивното влияние на тази планета. Денят на Меркурий е сряда. Нека ви стане правило в този ден да учите стихотворения, да пеете песни, да разговаряте, да пишете, да четете на глас – така вашият Меркурий ще е много доволен.

ЛЮБОВ БЕЗ ЖАЛ

За планетата на любовта и благополучието – Венера, блокиращата емоция е жалостта, съжалението. Тя изключва способността ни хармонично да чувстваме, да обичаме, предизвиква проблеми в отношенията. Човекът може да стане обект на манипулации или самият да започне да използва хората.

Истинската любов не е способна да съжителства с жалостта. Затова не бива от съжаление да помагате на някого, да запазвате отношенията: така по собствена воля се отказвате от истинската любов и разрушавате здравето си. Рано или късно ще се появят заболявания на репродуктивната система, може да се развият безплодие, нарушения във функциите на бъбреците, на менструалния цикъл, да възникнат проблеми с кожата.

Блокираната Венера води до неудовлетвореност от живота, финансова нестабилност, неконтролируем апетит, занижена самооценка. На представителките на нежния пол ще им липсва женственост, щастие в любовта. При мъжете с блокирана Венера се появяват трудности в общуването и секса или те причиняват на жените единствено страдания. Крайно зависими от въздействието на енергията на Венера са хората, родени на 6, 15 и 24 число на всеки месец.

За да хармонизирате енергиите на планетата на любовта, в петък – деня на Венера, обръщайте особено внимание на външността си. Облеклото, обувките, гримът, парфюмът – всичко трябва да е безупречно. Купувайте красиви вещи, слушайте хубава музика, общувайте с приятни хора, посещавайте музеи, изложби, модни дефилета, гурме-ресторанти. Или си организирайте у дома вечеря „от шеф готвача“ със съответната аранжировка и сервиране.

КОГАТО МАРС СЕ РАЗГНЕВИ

Енергията на Марс – планетата на волята и активността, се блокира от гнева. Щом човек се отдаде на това разрушително чувство, той става неспособен за самостоятелни разумни постъпки. Важно е да разберем, че ако някой ви се е разсърдил, значи по този начин
той иска да ви накара да действате така, както на него му е изгодно. Когато човек се гневи, той е сляп и затова чупи и руши всичко по пътя си. В по-лошия случай, ако някой го управлява, тогава „неволният разрушител“ се превръща в оръдие в чуждите ръце. Така че да се гневите, е най-малкото непрактично, а дори и опасно.

Блокираният Марс способства за развитието на тумори на главния мозък, повишава кръвното налягане, провокира хемороиди, става причина за киселини, травми, проблеми с потенцията. Особено силно той въздейства върху хората, родени на 9, 18, 27 число.
За да стимулирате позитивната марсианска енергетика, трябва във вторник да живеете активно – да спортувате, да танцувате, да се разхождате. Но главното е да не се престаравате: прекалените физически натоварвания също не са препоръчителни. Освен това трябва да носите дрехи в червено и да съзерцавате жив огън (камина, свещи). В храната е за предпочитане да употребявате продукти с червен цвят – нар, чушки, цвекло, червено вино и т.н.).

НЕ ОБИЖДАЙ ЮПИТЕР!

Юпитер отговаря за отношенията в социу-ма, показва доколко човекът иска, готов е и може да повлияе върху околния свят. Както и доколко е способен да се подчинява. И това е закономерно: този, който не може да се подчинява, не е способен и да управлява.

Енергията на Юпитер се блокира от обидата. Обиденият човек автоматично изпада от социума, губи авторитет, лишава се от възможността да действа, да влияе върху другите, да заеме своя собствена ниша в социалната йерархия. Блокираният Юпитер предизвиква безсъние, диабет, кожни заболявания, наднормено тегло, херния, катаракта, болести на черния дроб и на тазобедрените стави.
Най-чувствително реагират на обидата хората, родени на 3, 12 и 30 число на всеки месец. За да хармонизирате енергията на Юпитер, трябва в четвъртък – деня на Планетата на голямото щастие, да се отдадете на благотворителност, да посетите храм, да пътешествате. Старайте се да бъдете щедри и великодушни.

Радвайте се на живота във всичките му проявления и вашият Юпитер ще разцъфне.

ПОХВАЛА ЗА БЕЗСТРАШИЕТО

И накрая, върхът на всички негативни емоции е страхът. Той блокира енергията на Сатурн.

Сатурн – това е нашият опит, вътрешният ни стожер, системата от ценности, житейските принципи. Страхът парализира, „изключва“ целия натрупан опит, прави ни беззащитни. Ако човек попадне под влиянието на блокирания Сатурн и дълго живее в състояние на страх, се появяват сериозни проблеми с гръбначния стълб, кожата, ставите, колената. Той често изпитва слабост. Могат да се проявят гнойни процеси, умъртвяване на тъкани. В особено тежки случаи се развива епилепсия, астма, паралич, онкологични заболявания. Страхът е най-опасен за хората, родени на 8, 17 и 26 число.
За да се възстанови позитивният потенциал на планетата, трябва в събота – деня на Сатурн, да спазвате определени ограничения, да постите. Безкористно помагайте на възрастни, онеправдани хора, грижете се за болни, пише „Феномен“. Добре е да храните птици, да засаждате хвойнови дървета, да давате милостиня.

Надяваме се, че ще откриете у себе си сили да противостоите на разрушителните емоции – само тогава ще станете пълноправни господари на собствената си съдба. Използвайте всяка ситуация с полза за своя духовен растеж, а препятствията и преградите – за развиване на своята сила, устойчивост и търпение.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.