Как ни уврежда пшеницата!

След години на „подобряване“ и различни добавки към храните, които са на масата ни, днес почти няма истинска храна и трябва постоянно да се оглеждаме какво си купуваме. Това се отнася и за пшеницата, от която се правят голяма част от изделията, които виждаме в магазините – тестени закуски, кроасани, бисквити и какво ли не още. Нейният състав отдавна е променен и според много холистични лекари – увреждащ тотално здравето ни. Особено за децата, които още от крехка възраст се захранват с тези продукти и следствие на това на по-късен етап се появяват такива заболявания, като различни алергии, затлъстяване и прочее.

Днес сякаш човечеството е много по-болно, отколкото преди 50-60 години, когато нашите баби и дядовци са се хранили оскъдно, не е имало толкова голямо разнообразие по магазините, голяма част от храните са били собствено производство, но и те са били по-здрави и много често можем да чуем че еди коя си прабаба е починала на 88 години.  Днес обаче много хора си отиват преди 60, дори преди 50 години. И всичко това е заради ужасяващото съчетание стрес-замърсена среда-променена храна. Храната е тази, която ни дава много, но може и да ни отнеме.

Image_2070519_126Доказано е, че пшеницата отдавна не е това, което е била. Истината за скрития в ежедневната ни храна сериен убиец е недосегаема и поради факта, че около нас отдавна не живеят напълно здрави хора. На практика всеки човек със самото си раждане дори, се обзавежда с болест, често оставаща хронична за цял живот. С цел преди няколко десетилетия да се увеличи продукцията, в много храни се влагат отровни и токсични добавки, които бавно, но сигурно ни убиват. Някои смятат, че двете важни промишлености – фармацевтичната и хранително-вкусовата, имат тайно съглашение. Едната да осигурява клиенти на другата. Познайте коя на коя.

Може да ви се струва като поредната световна консипирация, но се замислете или по-точно прегледайте албума на баба си и снимките на нейните роднини – оттам ви гледат стройни и забележително здрави, често до преклонната си възраст, роднини. Които обаче са яли просеник, а не пшеничен хляб!

Това е една от главните причини, а също и работата по полето, поради която тогавашните мъже не са имали щкембета, а жените не са знаели що е това фитнес. В известен смисъл той фитнесът е бил на нивата. Причината, заради която вместо да са полезни, зърнени култури като пшеницата, ръжта, ечемика, овеса, соята, белия ориз и царевицата да са вредни и направо да са маскирани убийци, е техният променен състав или ГМО експериментите с нашите храни. Кой ли би усетил нещо нередно в мириса на своето детство, изпълнено с баница, палачинки и домашни питки? Това е мириса на детството на много вече пораснали деца. И вече поразболели се от това-онова. На 35 години и малко отгоре.

Съпоставете и храната на днешните деца. За разлика от нас поне, те обаче са буквално заринати със стотици видове сладкишчета и кроасани, зърнени закуски с примамващи играчки в пликчето и всякакви сандвичи, донъти и бъргъри!!! Обядват пица и вечерят италианска паста, спагети и лазаня… приготвени от неестествено, ГМО-брашно!

А това, което се случва с течение на времето под действието на тази вредна съставка, е че просто тялото се предава, имунната система дотолкова отслабва, че вече няма нещо, което да не я атакува и така стигаме до хапчета за поддръжка и редица терапции, за да се „излекуваме“. Оттам крачката до неизлечимо, тежко заболяване е много малка.

Поради това, че промененият състав на пшеницата предизвиква отделянето на неспецифични мозъчно активни екзорфини, които ни пристрастяват към тестените продукти и освен това води до прекалени скокове в нивата на кръвната захар, провокиращи цикли на бързо засищане и последваща фаза на отново повишен апетит.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.