https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Ползите и негативите от диетите, които се спазват, трябва да бъдат ясни на всеки един, който е решил да се подложи на такива. Всеки организъм е индивидуален и затова определен хранителен режим за едни може да се окаже ефективен, а за други-не. Най-добрият вариант, преди да започнете каквато и да било диета, е  да се посъветвате с диетолог.

отслабванеАко пък нямате излишни средства или време, но твърдо сте решили да преминете на някоя диета, запомнете, че тя трябва да е съставена от продукти, с които организмът генетически е свикнал. Също така има три основни закона, които трябва да се спазват, за да се постигнат добри и трайни резултати.

1. Не яжте 1-2 пъти на ден-това е груба грешка. Действително можете да имате ефект от този тираничен режим, но той няма да се запази върху талията ви, след като прекратите диетата. Ако смятате, че една голяма, богата салата на обяд ви е достатъчна за деня, отново ще сбъркате. По този начин приемате прекалено голямо количество храна, което натоварва стомаха ви, а до следващата салата ще са минали 24 часа, през които ще сте озверели от глад.

За добри и трайни резултати трябва да ядете минимум 5 пъти на ден-по малко и не каквото ви скимне. На закуска обяд и вечеря хапвайте повечко, а през останалото време си позволявайте кисело мляко, малко ядки или пък плодове.

2. Не се ограничавайте да консумирате само 1 или няколко продукта. Смята се, че храненето само с ябълки е ефикасен начин за сваляне на килограми, но това също е грешка. Истината е, че организмът има нужда от всичко и трябва да го получава в разумни граници. Дори 40 грама шоколад на ден са повече от полезни за здравето, сияйния вид на кожата и доброто настроение.

3. Хапчета за отслабване са другото нещо, което трябва да избягвате. Някои хора, изцяло на психологическа основа са по-склонни да вярват, че ако диетичният им режим е съпроводен от няколко блистера специални медикаменти за отслабване, ще имат гарантирани резултати. Рекламата на хапчетата за отслабване говори за бързо и лесно редуциране на теглото, почти без никакви ограничения в храната. Но дори и да има нещо вярно в това, е много по-добре нещата да се случват по естествен начин. Също имайте предвид, че няма препарат, който да сваля килограмите без да премахнете или ограничите някой продукти в менюто си.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.