Как една жена стопи рак с безмлечна диета!

Най-големият кошмар за един човек е да загуби здравето си – това, което всички ние считаме за даденост, докато не се изправим пред предизвикателство сериозно застрашаващо го. Както и живота ни. И тогава се вкопчваме в него като удавник за сламка, разбирайки какво точно притежаваме и че живота не е вечен. Поради това не бива да вземаме всичко за даденост, нещо, което ще продължи вечно.

За жалост малко хора могат да го постигнат, като не забравят кое е ценното в този живот и че ежедневните несгоди и неправди не са толкова важни. Защото един здрав човек може да постигне всичко. Не така стоят нещата, ако се сдобием със смъртоносно заболяване. Както при една жена, която преди десет години получава ужасната диагноза, която никоя жена не бива да чува – „рак на гърдата“. Заради напредналия стадий и неуспешните интервенции, лекарите й дават само два месеца живот.

Може да звучи и като приказка, но тогава болната жена просто взима живота в ръцете си и…оздравява. И днес, десет години след това изпитание, тя е в добро здраве и се радва на всеки миг. Става въпрос за професор Джейн Плант, която решава да помогне на хиляди жени след своята одисея с рака. Още преди да навлезе в стадия за нелечимимостта, Джейн прави редица изследвания, които показват, че народите при които млечната диета е широко застъпена, страдат много повече от коварното заболяване под различни форми. И обратно – тези, при които животинското мляко не е традиционна храна – не се разболяват така често. Тя издава редица книги със своите изследвания, които са станали много популярни в целия свят.

zelenchuciДокато прави своето изследване, професор Плант живее заедно със съпруга си в Китай. А там, както знаем е традиционно по-скоро вегетарианството или в краен случай морски дарове. Мляко и млечни продукти почти не се консумират – заместени са със соеви продукти. Плант на своя глава решава да изпробва своето мнение, че те са виновни за образуванието в гърдата й. И спира млечните храни. След известно време забелязва, че твърдата издутина започва да омеква. Само след месец и половина бучката напълно се стопява!

Професорката казва, че тази безмлечна диета влияе много благотворно върху раковите образувания на хормонална основа, като рака на гърдата, докато при белодробният рак не би имала никакъв ефект. Затова не бива да се взема прекалено доверчиво. Тя смята, че растителната храна е ключът към лечението на коварното заболяване, което е като истински бич за хората на 21 век. Затова месните продукти и млечни такива трябва да се сведат до минимум, като калций може да се набавя и от някои растителни източници, като соево мляко или сирене. Както и хранителни добавки. Месото не е напълно изключено, но трябва да е рядко и от биологичен произход.

И естествено стреса и отрицателните емоции. Не позволявайте те да ви завладеят дотолкова, че да станат ваши спътници през ежедневието ви. Защото макар и да не ни се вярва, те са тези, които бавно, но сигурно ни дълбаят, докато разболеят духа и тялото ни. И оттам нататък пътят понякога е само надолу.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.