https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как да стегнете мускулите от вътрешната страна на бедрата?

0

Днес ще обърнем специално внимание на мускулите от вътрешната страна на бедрата

мускулите от вътрешната страна на бедрата

Проблемът с мускулите от вътрешната страна на бедрата идва най-вече от това, че се натоварват най-малко при ходени и други всекидневни активности. Затова са с най-отпуснати мускули и най-трудно се поддават на стягане и оформяне. За да постигнете видим ефект с тях, трябва да сте много упорити и постоянни.

Изпълнявайте упражненията поне 5 пъти в седмицата. Дори в началото да ви е трудно да направите препоръчаните упражнения – не се отказвайте. Но всяка седмица надграждайте постиженията си. Ако нямате предварителна подготовка, третото упражнение включете на по-късен етап. Помнете, че най-добрият стимул е резултатът, който ще забележите в огледалото.

Упр. 1: Заемете широка разкрачка и обърнете ходилата максимално встрани. Това е задължително, защото ако са напред, ще работите за предната страна на бедрата, а не за вътрешната. Хванете длани пред брадичката, стегнете таза и приберете корема. Направете дълбок клек, докато се образуват прави
стърган кашкавал и подправки на вкус. Не навеждайте корпуса напред, защото ще работите предимно за седалището. Бавно се изправете. Направете 2-3 серии по 10-15 повторения с почивки от 20 секунди между тях.

Упр. 2: Легнете на дясната си страна и подпрете глава с дясната длан. Лявата ръка е на пода пред гърдите. Сгънете левия крак и стъпете пред коляното на вътрешния. Повдигнете бавно и плавно десния крак, като се стараете пръстите му да са винаги обърнати напред. Задръжте в най-горната точка, където мускулите работят най-активно. Бавно върнете обратно, но опитайте да не докосвате пода. Направете по 15-20 повторения с всеки крак. Починете малко и изпълнете още една серия.

Упр. 3: Изходното положение е същото като при предишното упражнение. За повече стабилност може да се подпрете на лакът. С левия крак този път стъпете зад десния. Поставете единия край на боди бар (или тежък лост) върху ходилото на десния крак, което е обърнато напред. Другия хванете с ръка или подпрете на пода. От това положение бавно и без да замахвате повдигнете крака с тежестта. Задръжте в горната точка и върнете със задържане на пода. Направете по 10-15 повторения с всеки крак. Починете и изпълнете още една серия, но този път с повече повторения.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.