https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как да се заредим с енергия, без химически стимуланти?

0

Сутрин можем да се заредим с енергия и без стимулиращи напитки, твърдят учените

Пейте си на път за работа. Доказано е с научни изследвания, че любимите песни стимулират централната нервна система. Участниците в експериментите, които обичали да си тананикат, били по-активни от тези, които просто слушали музика. Самият опит да пеете вече е начин за победа над умората. Срамувате се? Е, можете и да тактувате с крак – това също ободрява.

Наблегнете на спанака – той съдържа много витамин В и помага на организма да преработи храната в енергия. Порция салата от пресен спанак няма да ви даде мигновен прилив на сила, но постоянният приток на витамин В ще ви помогне да преодолеете умората.

Обръщайте лице към слънцето – само 15 минути ще ви заредят с допълнителна енергия, категорични са холандски учени. Когато очите виждат естествена светлина, това действа стимулиращо на онази част от мозъка, която отговаря за бдителността. Така че когато усетите умора, вдигнете щорите на прозорците или излезте навън.

Кратка разходка помага да прогоните сънливостта. Физическата активност ускорява сърдечния пулс, метаболизма и кръвообращението.

Дъвката има стимулиращо действие, защото ускорява сърцебиенето, може да ви накара да се съсредоточите и да подобри настроението ви, твърдят британски учени. Избирайте ментови дъвки, тъй като ароматът на мента подобрява паметта и увеличава скоростта на реакциите.

Помислете си за любимия – така нивото на кръвна захар се повишава, което веднага действа ободряващо, убедени са канадски учени.

Смейте се – едно клипче би помогнало за по-успешна мозъчна атака при решаване на професионален проблем. Японски учени откриха, че гледането на смешни видеа увеличава притока на кръв по цялото тяло, предизвиквайки по този начин прилив на енергия.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.