Как да се справим със спазмите на кръвоносните съдове в мозъка?

Когато e нарушен тонусa на кръвоносните съдове човек става по-уязвим към неблагоприятни външни и вътрешни фактори

кръвоносните съдове
Как да се справим със спазмите на кръвоносните съдове в мозъка?

Тяхното въздействие води до неволни контракции или спазми на мозъчните кръвоносни съдове, което причинява главоболие. Поради различни причини, които променят нормалното състояние на съдовата система, еднократно лечение няма, но някои мерки помагат да се избегне това неприятно усещане.

Спазмите на кръвоносните съдове в мозъка се случва често поради намаления им тонус. Утежняващи фактори са промяната на времето, хипоксия, дехидратация, физическо и нервно изтощение или стрес, както и използването на силен чай, кафе, алкохол и шоколад. Съответно, лечението започва с цялостно възстановяване на нормалната дейност на съдовата система. Помислете за едновременна промяна на храненето, редовна физическа активност, стабилизиране на нервната система, регулираща кръвоносните съдове, прием на повече вода, нормален режим на сън, работа и почивка.

За да се укрепят кръвоносните съдове се използва контрастна перфузия, или иначе казано – обливане със студена вода и контрастни душове. Спадът в температурата добре тренира сърдечно-съдовата система и представлява нормална реакция на времето, климата и сезонните промени. В допълнение, лечението с вода има положителен ефект върху нервната система, нарушаването на която е една от причините за мозъчен вазоспазъм и главоболие. По същия начин, каквото е действието на водата, се отразяват масажите и упражненията. Те облекчават емоционалния стрес, подобряват кръвообращението и поддържат еластичността на кръвоносните съдове.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.