https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как да се преборим с трудностите? Ето няколко конкретни препоръки на психолозите

0

Трудностите спохождат всеки от нас. Някои по-рядко, а други по-често

Как да се справим с трудностите? Това са няколко полезни съвета за справяне с трудностите.
Не мързелувайте и не се оплаквайте от липсата на време. Съставете списък с точна дата за осъществяването на задачите си и разглеждайте всяка от тях като поредната победа над неуспехите. При това не изпадайте и в другата крайност – трябва да умеете да си почивате и да се наслаждавате на свободните минути. Не зацикляйте върху миналото и не прекарвайте твърде много време в мечти за бъдещето. Живейте с настоящето!

Ако ви предстои да направите няколко неща поред, започнете с най- неприятното. И след това се поздравете с това, че то вече е свършено!

Не подценявайте другите хора-помагайте им, усещайки своите сили и способности да направите нещо позитивно.

Физиолози са установили, че в стресовите ситуации по време на неблагоприятните периоди у мнозина действа само едното полукълбо. Ако това е лявото – човекът с усилие работи в обичайния си режим, ако е дясното – старае се нищо да не прави. И едното, и другото не са ОК. Но съществува упражнение за излизане от това състояние.

Можете да четете стихове на глас – това способства за урегулиране на работата на двете полукълба, защо- то речта се контролира от лявото, а ритъмът – от дясното. По време на разговор по телефона поставяйте слушалката ту до дясното, ту до лявото си ухо. Така активизирате и двете на нивото на жизнената енергия.

Помнете, че главното в борбата с трудностите е да не се поддавате на униние и да не се отказвате. Вярвайте, че щастието и успехът обезателно ще ви споходят.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.