https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как да се преборим с бялото течение?

0

Днес все повече жени са оплакват от бяло течение и от неговата упоритост. Заради честата му поява, много жени го смятат за напълно нормално явление. Дали обаче е така?

По принцип има секрет от влагалището, но той никога не бива да изтича. Ако е така, тогава говорим за бяло течение, което в повечето случаи е причинено от бактерии, най-често хламидии и стафилококи, понякога коли и протеус, или гъбички вид кандида.

Почти никога причината за бялото течение не е една и съща. Има случаи на появата на бяло течение и при малки момиченца. Тогава детето трябва да се заведе на детски гинеколог. Всеки един случай е индивидуален. Доста относително може да се говори за самия термин бяло течение, защото не се знае доколко може да е бяло, за да е такова. Защото в някои случаи не е чисто бяло и пак като такова се води. Но в единия случай може да става дума за възпаление на яйчниците и оттам идва тази повишена секреция, а при други случаи – се дължи на бактерии или гъбички. Ето защо не е добре да се пристъпва до самолечение, а трябва да се посети гинеколог. От своя страна лекаря ще назначи нужните изследвания, за да стигне до същността на проблем. Специфичните изследвания са: вагинален секрет – микроскопско изследване и микробиологична посявка в лаборатория.

images_20120906-015304_1Понякога бялото течение се появява, заради скорошен прием на антибиотици, или пък гъбични заболявания. Ето защо силните антибиотици не се вземат без назначение от лекар. В повечето случаи имаме намален имунитет. Освен лекарствата, които всички можем да си купим от аптеката, има и няколко билкови препарата, които може да помогнат за стабилизиране на състоянието при бяло течение. Нищо не пречи като добавка към лечебната терапия да се вземат продукти с билката „котешки нокът”, която действа срещу бактерии и гъби, жен-шен, също така да се приема често черен пипер, също така люти чушки, а и чесън, които са изключително ефикасни в борбата срещу бактерии и вируси. Външно може да се правят промивки с лайка, както и разреден спиртен разтвор от тамян или прополис. Редовната употреба на пробиотици също подпомага лечението.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.