https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Kак да се харчат по-малко пари за здравето и да бъдем здрави?

0

Всичко, което искат повечето хора по света е да са здрави. Със сигурност има и такива, които просто не мислят по този въпрос


Навярно ще попаднете и на хора, които ще ви кажат, че им струва скъпо, за да са здрави. Но, експертите съветват как можем да бъдем здрави с не чак толкова мнбого пари.

Голям процент от смъртните случаи в света са свързани с пристрастявания. Прекомерната употреба на алкохол, затлъстяването, ниските нива на физическа култура, употребата на наркотици са опасни. И ако успеем по някакъв начин да се регулират тези отрицателни явления, тогава вече ще се дават по-малко пари за здраве.

Ако е възможно да се регулират тези процеси, това ще направи хората по-отговорни към собственото си здраве. По този начин се намаляват средствата, които държавата отделя за здраве и те се пренасочват към други програми, свързани със свободното време.

Това се отнася до разходите за така наречените болести и условия, които могат да бъдат предотвратени, които са пряко свързани с начина на живот. Тази категория заболявания включва заболявания на сърдечно-съдовата система, което, между другото, е една от основните причини за смърт в света.

По-специално, ограничителните мерки ще позволият да се намали консумацията на тютюн сред населението. Това означава неизбежно намаляване на разпространението на заболявания, свързани с тютюнопушенето.

Ако всеки един човек отговорно приеме ликвидирането на опасните за здравето навици, които има, това ще изгради една по-здрава нация. Защото, държавата не е длъжна да се грижи за нас, когато ние сме единствените рушители на собственото си здраве.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.