https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как да се грижим за краката си през лятото?

0

Най-големите потърпевши от нашето тяло, са краката ни. Особено през тези горещи месеци, когато топлината и слънцето, ни казват, че трябва да се съобразим с тях. Особено голямо влияние оказват жегите на нашето кръвообращение. Още повече, ако сме с разширени вени. Ето няколко съвета за краката, които обичаме:

1. Не бива да излагаме краката си продължително време на слънчевите лъчи.

2. По време на най-горещите часове и дни през лятото, винаги обличайте леки, памучни дрехи. 

3. Не е добра идея през горещините дълго време да стоите в една поза, особено седнали върху краката си. Ставайте периодично и се раздвижвайте, за да помогнете на кръвообращението си. Може дори да си правите различни упражнения, с краката, като не забравяте и пръстите на краката. Разходките са препоръчителни.

za_hubavi_kraka_osn_6519655344. Масажите са много важни за правилната циркулация на кръвта в краката. Особено с гел от алое вера. За целта, нанесете леко гела, като правите движения от краката към мускулите. Добре е гелът да е предварително охладен, най-добре е да се съхранява в хладилник.

5. Давайте заслужена почивка на краката си. От легнало положение може да правите няколко упражнения с тях – каране на колело, или просто ги размахвайте.

6. Обливайте краката с хладка вода преди лягане. 

7. На плажа потапяйте краката си до колене или до глезени и се разхождайте по брега на морето.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.