https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как да се грижим за чувствителната кожа

0

За всеки тип кожа трябва да се прилага правилната поддръжка. Това е особено важно за чувствителната кожа. Не опитвайте безразборни методи, защото можете да я раздразните още по­вече.

Най-добре е да насочите вниманието си към специална козметика за чув­ствителна кожа. За по-сигурно отидете за съвет в някоя аптека, тъй като там са запознати и с веществата, съдържащи се в продукти­те. Можете да се обърнете за съвет и към личния си лекар.

Ако имате усещане, че кожата ви пари или се получат червени петна, преварете вода, изстудете я и направете компрес. Ако имате в наличност изстудена термална вода, която се купува от аптеката, можете да се напръскате с нея.

чувствителна кожа

След това, с леко потупване подсушете кожата и нанесете специален успокояващ кожата крем, също най-добре закупен от аптеката. За по-голяма сигурност отидете на лекар да ви прегледа. Ако до 2 дни кожата ви не се е успокоила, то най-вероятно имате алергия, но това също се установява от лекар.

Добре е да знаете какво действа добре на чувствителната кожа. Това са всички неща, които с времето я успокояват и защитават. Може да бъде например специалната козме­тика с малко, но за сметка на това качествени вещества. Това намалява риска от непоносимост към продуктите. Най-добрият вариант е да се ползва козметика от една серия, защото така можете да бъдете сигурни, че веществата в нея са съвместими едно с друго, което предотвратява страничните реакции.

Добре е да прекарвате колкото можете повече време на чист въздух и да се движите. По този начин се активира кръвообращението, имунната система и обновя­ването на клетките.

Най-добрата вътрешна защита, която можете да си осигурите е редовното и разнообразно хранене с много витамини и малко мазнини. Всеки ден яжте свежи сезонни плодове и зеленчуци, по-малко месо и пийте най-малко 2 литра вода. А веднъж в седмицата консумирайте риба.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.