Как да решите проблемите с излишните килограми?

Едва ли не всеки ден се появяват нови диети и методики, чиито автори обещават завинаги да решат проблемите с излишните килограми


Но залогът на успеха е в това да откриете свой собствен ключ към отслабването.

Според експерти от Световната здравна организация основните причини за качване на килограми са три. Това са прекалено мазна храна, прекалено големи порции и прекалено ленив начин на живот. Да, нещата са наистина пределно прости, но трябва да се премине през няколко етапа. Само така ще решите проблемите с излишните килограми.

Спрете да търсите революционни методики

Мнозина са готови да изпробват върху себе си всичко, защото са твърдо убедени, че съществува вълшебен начин за моментално сваляне на килограми.

Ще ви разочароваме: няма такъв метод. Ако имаше, отдавна щеше да се използва във всички клиники. Всички способи за ограничаване в храната дават само временен ефект, след което теглото се завръща, при това с „лихвите“. Трябва да се залага на друго – на разумната промяна в навиците и начина на живот.

Открийте причината за пълнотата

Ако теглото ви се увеличава, то причината винаги се крие в стила на хранене и начина на живот. Значи получавате повече енергия, отколкото хабите. Когато се вземат предвид тези причинно-следствени връзки и се направят съответните промени, не само ще спре трупането на килограми, но и ще стартира обратният процес.

Но нито един създател на нова модна диета не би могъл да знае как и защо именно вие пълнеете и съответно не може да даде точни препоръки какво да направите, за да отслабнете. Множество изследвания в областта на диетологията показват, че колкото по-радикални са промените, на които се подлагате, опитвайки се да попаднете в идеалните мерки, толкова повече рискувате тези
изменения да са временни.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.