Как да прочистите организма без да му навредите?

Въпросът за прочистване на тялото, често стига до точката на абсурда

зеле
Как да прочистите организма без да му навредите?

Литри лимонов сок, джинджифил с шепи и какво ли още не причиняват само вреди на организма. За по-здравословно прочистване на тялото би следвало да се обърне внимание на обичайните храни, които прочистват шлаките, по-силни са от всяко лекарство, и следователно не са в състояние да му навредят.

Какво да ядем, за да се постигне по-ефикасно и щадящо прочистване на тялото?

Зеле. Зелето съдържа голямо количество баластни вещества, които се свързват тежките метали и токсините от червата и ги изхвърлят. Също така, зелето има органични киселини, които имат положителен ефект върху храносмилането и стабилизират микрофлората. Но това не е всичко. Той съдържа в достатъчно количество редкия витамин U, който „убива“ опасните вещества, както и участва в синтеза на витамини и дори лекува язви.

Как да използвате зелето: може да бъде прясно или кисело, или дори под формата на сок.

Червено цвекло -. „Чистач“ на организма №1. Първо, в състава на цвекло има целулоза, мед, фосфор, витамин С и различни полезни киселини, които подобряват храносмилането и убиват гнилостните бактерии в червата. Второ, то има бетаин, който издухва токсините от черния дроб. И, трето, цвеклото помага за подмладяването на организма с фолиева киселина (създава повече нови клетки) и кварц (подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите).

Как да използвате цвеклото: варено, може да бъде на супа, или като салата или като сок.

Чесън. Повече от 400 полезни съставки, които се съдържат само една скилидка чесън – какво повече може да искате от този толкова ценен зеленчук? Тези компоненти отпушват съдовете, намаляват нивата на холестерола в кръвта. Компонентите на чесън унищожат причината за язва на стомаха опасния Helicobacter!

Дори и само един от трите изброени е достатъчен да прочисти добре тялото ви. Включете ги в диетата си или направете поне един ден от седмицата прочистващ, за да може да хапвате само зеле или цвекло.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.