https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как да приготвите здравословна празнична храна за детето и неговите гости?

0

Ако предпочитате да приготвите сами почерпка за гостите на детето си, е добре да следвате няколко правила

детето
Как да приготвите здравословна празнична храна за детето и неговите гости?

Първо, не поднасяйте никакви необичайни продукти и ястия с тях. Децата предпочитат познати неща, не са склонни да експериментират с вкусове и аромати. Предложете обикновени лакомства, но се постарайте да ги украсите необичайно.

Не всичко красиво е и вкусно, затова не правете прекалено много ядливи украшения. Малките ви гости с удоволствие ще разгледат няколко зеленчукови или плодови животинки на масата, но после ще си похапнат нещо познато, дори да не е украсено с калинки и пчелички.

Не използвайте мазни продукти, не пържете. Предвидете няколко ястия, например три – месно, рибно и зеленчуково, напълно достатъчни са плюс торта. Други сладки изкушения не са необходими, особено дребни пастички, бисквити, сладолед, шоколад. Внимавайте за продукти, които биха могли да предизвикат алергична реакция.

Не се хвърляйте да правите сложни специалитети, търсете лесни за изпълнение рецепти. Не ползвайте големи количества майонеза и кетчуп, макар че децата ги обичат. Изключете трайните и пушените колбаси, плодовете с плътна люспа и костилки.

Не експериментирайте със смесването на много продукти. По-добре наблегнете на цветовете. Децата реагират добре на ярките багри в храната. Червеното, зеленото, жълтото са радостни, те стимулират не само апетита, но и интереса. Постарайте се менюто да отговаря на темата и стилистиката на целия празник, които предварително сте избрали и на които сте подчинили украсата на помещението.

Вместо газирани напитки и детско шампанско предложете натурални сокове и по възможност фрешове, приготвени у дома.

Важно е за всяко дете да има отделна порция с всичко, което сте направили, сервирана в чиния. Използвайте чаши и прибори за еднократна употреба, украсени с тематични картинки за детско парти.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.