Как да превъзпитате мъжът, който много харчи?

Мъжът не може да бъде превъзпитам реално или по-скоро – официално. Неофициално може да му се въздейства, за да промени някои лоши навици

мъжът
Не е много секси да се държите като счетоводителка, но с разточителния мъж се налага. Най-добре е да се договорите, че имате общ бюджет. Като знаете какви са ви месечните доходи, после сядате заедно и правите план на разходите. Това е убийствено скучно за щедрия ви мъж, затова по-точно вие правите план и му го давате за съгласуване.

Ако парите ви едва стигат, за да покриете всички разноски, в никакъв случай не го оставяйте да пазарува сам. Щом смятате, че няма да издържи и с вас, докато се оглеждате в магазина за най-изгодните стоки, преценете си времето и нека само дойде на изхода, за да вземе торбите с покупки.

Оставете го обаче той да внася парите за едно от най-големите пера в домакинството – за ток, вода, парно и т.н. Така ще усеща тежестта на тези разходи на практика, а не на теория само отбелязвайки мимоходом сумите, записани в уведомленията за сметките.

Като договорите цел, за която спестявате, той ще се съобразява с нея, ако я представите атрактивно. Убедете го, че за известно време ще се „стиснете“, но после ще си позволите нещо разкошно. Не прекалявайте обаче – Господин Широки пръсти ще се изнерви от дълги и строги рестрикции. Действайте на принципа “ С малки суми, но редовно“. Т.е. набелязвайте средносрочни цели и оставяйте между тях периоди, свободни от ограничения.

Покрай тези секси цели пробутвайте скучните – например резерва за спешни случаи или за смяна на хладилника

Не забравяйте – на разточителния мъж непременно му е нужен фонд „И аз съм човек“. Отношенията ви ще катастрофират, ако настоявате да му прибирате всичките пари в семейния бюджет. Той ще се изживява като роб при положение, че не може да си позволи поне малко щедро харчене.

Звучи ужасно демоде и хич не е удобно, но опитайте да убедите любимия да има пари в брой, вместо да използва дебитни и кредитни карти. Психологически трик – като брои банкноти на касата, той вижда как парите си отиват. Иначе не се усеща колко е похарчил.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.