https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как да оформите бедрата и таза

0

Тренирате най-редовно, за да оформите бедрата и таза си, но не виждате никакъв ефект от усилията си. Причината за това най-често е неправилното изпълнение на упражненията, колкото и лесни да са те.

Долната половина на тялото, която най-често ни създава проблеми се стяга най-лесно и бързо чрез извършването на клекове и напади. Ето как точно се изпълняват те.

Упражнение 1:
Вземете гири, тежащи 2,5-6 кг. Застанете прави с разтворени на ширината на рамене­те крака, а ръцете отпуснете свободно покрай тялото. Пренесете тежестта върху петите и сгъ­нете крака в коленете, сякаш се опитвате да седнете на края на стол. След това се изправете, като едновременно с това изне­сете гирите към раменете, а после и над главата. По обратния път се върнете в из­ходно положение.

за бедра и таз

По време на клякането не трябва да се навеждате напред и да приближавате гирите към пръстите на краката, защото така няма да ус­пеете да натоварите долна­та част на тялото. Кога­то доближавате гирите до раменете или изнасяте ръцете назад при повдига­нето не изна­сяйте лактите напред, тъй като това ще намали нато­варването на раменете и ръцете.

Важно е да знаете, че при изпълнението на това упраж­нение се мобилизират всички основни групи мускули. Ако почувствате на­прежение само в областта на раменете, това означава, че не из­пълнявате съвестно всички движения, не отделяте нео­бходимото внимание на му­скулите на таза и бедрата. Същото важи и в обратния вариант.

Упражнение 2:
Застанете в изправен стоеж и разтворете краката на ширината на раменете. Отпуснете ръце покрай тялото с длани навътре и приклекнете леко. Направете широка крачка напред с левия крак и се отпуснете в напад, като внимавате коляното ви да не излиза пред пръстите. Дясната пета трябва да е повдиг­ната. След това се върнете в изходно положение. Повторете същото с десния крак.

Гирите трябва да тежат по 5 кг. Внимавайте да не ги люлеете напред и назад, тъй като това води до нежелано натовар­ване на раменете и може да предизвика загуба на равно­весие. Не се навеждайте напред и не отпускайте раме­не, защото няма да получите натоварване в седалищните мускули.

Важно е да се знае, че ако чувства­те напрежение само в раме­нете, няма да имате ефект от нападите, чиято цел е да укрепят и оформят муску­лите от долната половина на тялото.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.