Как да облекчите болката ако крампите ви връхлетят?

Крампите често прекъсват съня ви през нощта, болката е внезапна, силна и идва без предупреждение

 

крампи
Как да облекчите болката ако крампите ви връхлетят?

Мускулните крампи, обикновено в прасеца, са познати до болка на спортистите, на хората в напреднала възраст, на дамите, които обичат да извисяват силуета си на ток, на бременните. Появата им се свързва с физически натоварвания, дехидратация на организма и с дефицит на калций и магнезий. Личният лекар ще ви посъветва как да се преборите с причините за крампите, а ето няколко съвета как да облекчите болката, когато те ви връхлетят.

Пръсти, насочени надолу, е удобно за крампите. Щом почувствате болката, седнете в леглото с изпънати крака и огънете пръстите на засегнатия крак към тялото. Задръжте така за две секунди, а след това ги натиснете в обратна посока. Повтаряйте движението за около половин до една минута.

Ако това не свърши работа, разходеше се из стаята доколкото ви е възможно. Свиването и отпускането на мускулите на прасеца при раздвижване подобрява циркулацията на кръвта и достъпа на кислород към тях. Опитайте също да се изправите няколко пъти на пръсти.

Сложете засегнатия крак върху другия, докато седите на пода или в леглото, и масажирайте областта на болката.

Топъл душ или кърпа, завита около крака, ще накара крампите да преминат по-бързо. Само не прекалявайте с температурата.

Изпийте чаша вода. Може би това е последното, което ви се иска да направите, докато болката е в стихията си посред нощ, но не пречи да опитате. Приемът на недостатъчно количество вода е една от причините за честата поява на мускулните крампи.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.