https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как да не се харесате на всички и да отблъснете хората

0

Някои хора са харизматични – успяват да се харесат на всеки и да постигнат това, което искат

харесате
Как да не се харесате на всички и да отблъснете хората

Даже хората стават с впечатлението, че са станали приятели.

Други хора са потънали в убеждението, че да бъдеш харесван зависи само от природни дадености и те са вродени на малцина късметлии – красивите, много общителните, невероятно талантливите, които благодарение на тях постигат успех в живота и в кариерата. Но научните изследвания показват, че това не е вярно. Напротив – човек сам си е виновен, ако не става симпатичен. Да го харесат или да не го харесат е изцяло под негов контрол и природните дадености имат малък принос.

Учени от Калифорнийския университет са анкетирали 500 души

Според резултатите интелигентността и физическата привлекателност не се оказват решаващ фактор. Участниците в изследването твърдят, че най-харесвани са хората, които са искрени, прозрачни в поведението си и способни да проявяват разбиране. Този, който външно изглежда добре, по-лесно постига контакт в първите секунди, но после красотата престава да е от значение. Интелигентността и възпитано поведение са важни през цялото време, но само те не стигат.

Хвалите се

Е, не сте дотолкова глупави, за да го правите съвсем директно. Правите го “ скромно“, уж се надсмивате над себе си, а всъщност искате да изтъкнете положителните си качества. Или уж се тюхкате за нещо („Ох, колко съм надебеляла“,“ Така съм изморена, на нищо не приличам“, „Неми се получи много добре този проект“), а си просите комплимент. Това също издава вътрешна несигурност, която не кара хората да ви харесат.

Споделяте много за себе си

Да, за да ви харесат истински, хората трябва да ви опознаят. Само че кога-то твърде рано залеете събеседника си с нездравословно количество информация, ще го стреснете. Особено пък ако включите признания, които нямат място в разговора. Подобно разкриване на душата сякаш иска да ангажира човека насреща и той се отдръпва. На никого не му харесва да се окаже въвлечен в личните проблеми на почти непознат човек. Освен това с прекомерно споделяне изглеждате обсебени от себе си, което също не е причина някой да ви хареса.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.