https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как да не ни става лошо по време на дългото пътуване до морето?

0

Често, когато се отправим на път с автомобил, малко са тези от нас, които не биха изпитали сериозен дискомфорт, свързан дори с гадене при по-дълги разстояния. А това определено съсипва всякакво удоволствие от дългочаканото пътуване до морето, например за лятната ваканция. Не си мислете, че нещо не ви е наред, оказва се, че това е състояние, което се проявява при много голям брой възрастни и при почти всяко дете. Лошото е, че това състояние налице и при пътуване и с автобус. И често не ни се тръгва никъде като знаем какво ни очаква. Но може би има начин да се преборим със сухоземната морска болест. Ето няколко съвета, които ще ви бъдат от голяма полза по време на пътуване.

1. Не е желателно да пътувате на празен стомах. Това разбира се не значи, че трябва да се натъпчете солидно преди качването в колата. Просто хапнете нещо леко, но избягвайте храни с масло и подправки, както и сладките храни.

chipolino_girl2. Въпреки, че е добре да избягвате сладкото, все пак карамелените, ментовите или тези с вкус на лимон бонбони може да са ви от голяма помощ, когато усетите издайническите сигнали на тялото си, че иска да се освободи от нещо в стомаха си.

3. В зависимост от вида на транспорта, който сте избрали трябва и да се придържате към някои правила, за да не ви стане лошо. Ако пътувате с автобус, то е добре да изберете по-предна седалка, а ако сте в кола, периодично може да отваряте прозореца, за да влиза свеж въздух. Той облекчава дискомфорта.

4. Ако вече е време за тежката артилерия и сте пробвали всеки един съвет, може би е време да видите дали някой медикамент няма да ви помогне. На пазара има редица препарати против гадене, както и някои билки. Направете преди това консултация с лекар. 

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.