https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Къде отиваме след смъртта? Интересна теория на Робърт Ланза

0

Професорът от медицинския колеж на Университета в Северна Каролина – Робърт Ланза има интересна теория за смъртта

Робърт Ланза
Той казва, че според теорията за биоцентризма смъртта е илюзия, създадена от нашето съзнание. Ланза твърди, че след смъртта човек преминава в паралелен свят.

Животът ни прилича на многогодишно растение, което винаги се връща, за да разцъфне в мултивселената. Всичко, което виждаме, съществува благодарение на нашето съзнание, смята ученият.

Роберт Ланза подчертава, че хората вярват в смъртта, защото така ги учат или защото съзнанието асоциира живота с функционирането на вътрешните органи. Ланза смята, че смъртта не е абсолютен завършек на живота, а представлява преход в паралелен свят Във физиката отдавна съществува теорията за безкрайното множество вселени с различни вариации на ситуации и хора.

Всичко, което може да се случи, вече някъде се случва или вече е било. Следователно смъртта не може да съществува по принцип.

Още през декември 2012 г. в света е разпространена новината за спирането на Големия адронен колайдер поради профилактика. Две години не се провеждат изключително сложните експерименти в областта на физиката на елементарните частици. Но теоретиците не смятат да се предават. Напротив, те изучават други, не по-малко важни проблеми.

Сред тях е и Робърт Ланза – водещ учен в областта на теорията за биоцентризма, научен ръководител на Advanced Cell Technology. Той формулира хипотезата, че смъртта не е крайният и завършващ етап в живота на човешкия организъм.

61-годишният професор от Института по регенеративна медицина е известен най-вече с изследванията си в областта на стволовите клетки. Той е един от първите, който през 2001 г. решава да клонира изчезващи видове животни. През 2003 г. клонира изчезващ вид бик чрез замразени клетки от кожата на животно,
умряло в зоопарка на Сан Диего преди почти четвърт век. Автор е на повече от 30 книги.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.