https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Къде и как да почиваме?

0
настинка и грип

И грипът, както и настинката могат да бъдат доста упорити

Нашата ваканция може да бъде полезна и здравословна, ако бъде съчетана с разумен начин на хранене, закаляване, сън, тури­зъм, спортуване и компа­ния със слънчеви хора, които ви даряват жизненост, усмивки и много положителни емоции. Ето защо е добре да сме много внимателни, когато избираме годишната си отпуска. Много често се наблюдават неподходящо направени избори за почивка.

?????? ? ???????-?????, booking Antalya Turkey hotel Su Sesi , ????? ? ??????Например хора, които имат високо кръвно или са нервни, често се пекат по цял ден на слънце, прекаляват, а това застрашава сериозно здравето им. Или пък болни от ревматизъм се разхождат из влажни гори. Хората, които предпочитат морето, трябва да са наясно, че това е място с климат с високо атмосферно налягане, и по-голяма влажност, както и по-малки температурни колебания.  Освен това в морския въздух се наблюдават в изобилие йодови, бромови и магнезиеви соли, а също липсват прах и микроби. Когато се пра­вят разумни слънчеви ба­ни, съчетано с плуване – постига се повишаване на хемоглобина, организмът е тонизиран, мускулатурата се укрепва, а и се подобрява значително храносмилането. Ако обаче нервите ви са изострени, не стойте продължително на слън­це. Много по-добре е просто да се разхождате по плажа, и то в ранните часове, вместо да киснете на слънце. Плувайте повече време, когато сте на плажа.

Страдащите от невроза ще се чувстват най-добре на разходка сред иглолистните гори. Много препоръчителни са такива места за хора, преуморили се умствено, които работят тежка умствена работа и имат нужда от разтоварване. Освен за тях, планинската ваканция е много подходяща и за хора с артрити, мускулни, травматични и гинекологични заболявания.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.