https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Kак да си върнете жизнеността и оптимизма?

0

Kак да си върнете жизнеността и оптимизма – някои основни съвети за хармония и мир в живота

jiznenostta

„Ако искаш да си щастлив, бъди“

Думите са на Толстой и звучат простичко, прекалено простичко, за да бъдат приложими в действителността. Но ги запомнете и следващия път, когато изпаднете в дупка, си ги повтаряйте като мантра по няколко пъти на ден. Усещането за щастие много често е въпрос на тренинг. На усилие от наша страна. Седнете насаме със себе си и си представете, че поставяте тъгата и тревожността на масата. След това ги взимате и ги изхвърляте в коша с боклук. После си наливате чаша вино и отлитате с мисълта си до онази точка на света, където се чувствате най-щастливи. Тренирайте щастието си! И не допускайте да ви се изплъзва чувството за него.

Не очаквайте някой друг да ви направи щастливи

Щастието и оптимизмът зависят преди всичко от собствената ни нагласа към света и към нещата. Не очаквайте да дойде някой, за да ви лиши от самотата. Разделете се с нея още днес! Направете времето със себе си интересно – правете неща, които са ви интересни, неща само за себе си, напълно егоистични. Не оставяйте стабилността си в ръцете на някой друг. Пазете я сами.

„И това ще мине“

Още една мъдра сентенция, която не трябва да забравяме ни в добро, ни в лошо. Обърнете се назад и си помислете имало ли е случай тъмните облаци да не са се разсейвали? Понякога си отиват след няколко дена, друг път са им необходими няколко години, но никога небето не остава завинаги дъждовно. Обратното за съжаление също е вярно. Колкото и силно да грее слънцето, нощта неминуемо настъпва. Но пък тъмнината ни позволява да оценим топлината и милувката на слънцето. Така че, когато всичко започне да ви изглежда песимистично, кажете си на висок глас и бъдете сигурни в това: „И това ще мине!“

Не допускайте саморазруха

Много често в такива състояния посягаме към алкохола, цигарите, спираме да се грижим за здравето си. Сякаш, разрушавайки се, ще стигнем до дъното, а от дъното неизменно следва изтласкване нагоре. Напълно грешно! Не допускайте самосъжалението и само-разрухата! Контролирайте се по отношение на алкохола. Опитайте се да обърнете всяка мисъл за това колко сте зле в самоирония. Дръжте се над водата, за да знаете къде е брегът и за да може по-бързо да се доберете до него. Наложете си да гледате комедии и да не слушате тъжна тежка музика, пише „За жената“. Наложете си да излизате с весели компании! Грижете се за здравето и външността си и скоро тревогата ще ви пусне, а слънцето ще изгрее отново.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.