Жива вода от…кокосов орех!

Водата от кокосовия орех е наричана жива вода и с пълно право, тъй като за девет месеца кокосовата палма филтрира подпочвените води, от които пие и ги запечатва стерилно във вътрешността на формиралия се кокосов орех. Това прави кокосовата вода изключително ценна суровина за малки и големи, заради електролитния си състав, близък до кръвната плазма. Да не говорим колко много полезни вещества и витамини съдържа тя.

Заради високото си съдържание на електролити, тази напитка е чудесно ободряващо средство, спомагащо да си възвърнем силите след физическо натоварване. Или след дълго боледуване. Лека и ароматна, кокосовата вода е била използвана през Втората световна война като заместител на кръвната плазма, защото е близка до нея по състав, а на всичкото отгоре е и стерилна, наливана направо от ореха в банките на ранените войници.

zdravoslovencomcoconutwater1Невероятната кокосова вода е природен продукт, който с право може да се причисли към тези с етикета супер храни, тъй като всички нейни съставки  – захар, соли и витамини, са натурални. С много по-високо съдържание на калий и минерали от енергизиращите напитки на пазара, кокосовата вода тонизира организма и не предизвиква странични отрицателни последици. Подходяща е и за диабетици, и за хипертоници. За разлика от енергизиращите напитки, които са строго забранени за тях, заради високото съдържание на захари, подсладители и консерванти. А да не говорим и колко са токсични тези напитки за човешкото тяло.

И още нещо много важно – кокосовата вода е много по-добра от сухото бебешко мляко – тя съдържа лаурилова киселина, която присъства в кърмата.

Предлагаме ви няколко предимства на кокосовата вода, които ще ви помогнат да я предпочетете през различните цветни напитки на пазара: 

– със сладък вкус;

– доказан афродизиак

– тонизира и  охлажда тялото

– изключително лесна за усвояване от организма

– спомага за пречистване на пикочния мехур

– мек диуретик

– дарява нежна свежест направо от природата;

– понижава температурата на тялото

– изключително богата на минерални соли

– помага ни да повишим концентрацията си при нужда.

 

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.