Откритие: сексът подобрява паметта при жените

Жените не трябва да се лишават от интимни ласки, ако искат да нямат проблеми с паметта, без значение на колко години са

Жените са по-паметливи от мъжете – това е доказано. Но има нещо важно, което дамите не бива да забравят.

жените

В изследване, проведено от служителите на университета Макгил, са взели участие 78 жени на възраст от 18 до 29 години. Участниците са тествани за памет. По-специално, тестовете помагат да се определи колко добре жените помнят абстрактни понятия и лица, пише Fox News.

Проучването показва, че представителките на нежния пол, които често се занимават с вагинален секс, са в състояние да си спомнят повече думи в сравнение с участниците, които правят секс по-рядко. Честотата на половия акт не влияе на способността да се помни. Достатъчно е дамите да се забавляват със своите партньори дори и само веднъж в седмицата. Експерти смятат, че сексът стимулира неврогенезата в хипокампуса – центъра на паметта. Тук трябва да отбележим, че запомнянето на лице не е свързано директно с хипокампа.

Между другото, според друго проучване, жените на средна възраст са по-добри в тестовете на паметта в сравнение с мъжете. Въпреки това, след менопауза, паметта на нежния пол се влошава. Много жени се оплакват от забравяне и объркване.

Затова лекарите съветват дамите да не се отказват от секса, а да го практикуват колкото се може по-често. Разбира се, тук трябва да напомним, че безопасността на половия акт е от първостепенно значение. Факте е, че хормонални промени влияят на паметта на жените.

Жените избират стратегии за решаване на проблеми, в зависимост от фазата на менструалния цикъл. Изследователите са на мнение, че естрогенът и прогестеронът засягат някои части от мозъка, свързани с паметта.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.