Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/ribolove/public_html/zdrave24/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 392
Жените се страхуват от старостта повече от мъжете

Жените се страхуват от старостта повече от мъжете

Старостта не е желана и от двата пола, но жените изпитват паника пред факта, че остаряват

старостта
Жените се страхуват от старостта повече от мъжете

Ново проучване от световна козметична компания, установи, че жените се чувстват принудени да изглеждат млади. Поради това, всяка трета жена използва някакво средство против стареене. Според проучването, най-добрият комплимент за 60% от жените на възраст над 35 години – е, че те изглеждат млади. Не е задължително да отправяте комплименти към дамите, че са умни или че живеят в хармония в себе си. Те нито ще го оценят, нито ще го чуят. Да държи старостта поне на една ръка разстояние е цел номер едно на нежната половина от човечеството.

Всяка пета жена всеки ден се тревожи за това как да изглежда млада. 10% признават, че мислят за това по няколко пъти на ден. В допълнение, всеки пети представител на нежния пол на 24-годишна възраст си мисли, че изглежда по-възрастен, отколкото е в действителност, в сравнение със 7% от тези, които са над 55 години.

Експертът Никола Джос казва: „Много жени губят доверие в техния външен вид. Това се дължи на обществения натиск. Бръчките се появяват на всеки човек. Всеки остарява, а и на пазара има продукти, които подобряват външния вид на кожата. На първо място жените трябва да разберат, че застаряването на населението не е бедствие.”

Преди време беше проведено друго проучване, според което хората над 65 години са по-доволни от външния си вид, отколкото младите. В напреднала възраст, хората променят идеала си за красота, който е приет в обществото. Това им дава хармония със себе си, твърди Health.com.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.