https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Жената на средна възраст – по-млада, по-активна и по-обичана

0

Естествено, за жената, изцяло посветила се на семейството, порастването и отделянето на децата е тежко изпитание

жената
Това е границата, зад която ни се струва, че ни очаква празнота. Но така ли е наистина?

Сега и само сега имате шанс да осъществите най-заветните си желания, да се захванете с творчество, да овладеете нови умения. Например да се научите да карате кола, да шиете на машина, да се погрижите за себе си, за своя външен вид и здравето си. Дори да завъртите нов роман!…

Според психолози след напускането на семейството от децата 74 процента от майките усещат облекчение, удовлетворение и дори радост. Усещането за собствената им значимост нараства.

За мнозина обаче това е и време, когато настъпва период на грижа за престарелите родители

Но и тук не всичко е трагично. Днес съществува възможност да се наемат гледачки, да се избере платен лекар, да се поканят социални работници – всичко това облекчава бремето.

При това нашите родители – тези, които са над 70 години, също често гледат на старостта с оптимизъм. Tехният жизнен тонус е по-висок, отколкото на техните връстници преди 30 – 40 години.

Възрастните хора все по-често запазват желанието (и с право!) да са по-независими. Трябва да разберем, че най-много родителите ни се нуждаят от запазване на чувството за собствено достойнство и от уважение. По-необходимо им е да ги попитате за пореден път за тяхното мнение, да се обърнете към тях за съвет, а не вашата помощ по „физическото обслужване”.

И не бива да жертвате плановете си – вие имате пълно право да се радвате на живота и да се развличате, дори и ако родителите ви не могат да го правят вече. До достигане на средна възраст ние постоянно преследваме мечтите си, отлагаме всичко най-интересно „за после”: няма пари за пътуване. До достигане на средна възраст ние постоянно преследваме мечтите си, отлагаме всичко най-интересно „за после”. Няма пари за пътуване в Индия или Южна Америка, няма време да учим музика или чужд език, няма стимул да посещаваме уроци по танци или басейн. А сега бариерите са по-малко, време е да се отдадете на това, което истински ви привлича: заемете пари за пътуване, купете си самоучител за свирене на китара, поставете касета с уроци по португалски – огромният свят ви очаква!

И повтаряйте като заклинание

„Моята възраст е прекрасно време за жена, свободна от грижи за децата. Мога да се отдам на професията или любимото си хоби.

Кризата е измислица! Ключовете от щастието са в моите ръце. Главното е да не губя контакт с близките си.

Гимнастиката, витамините и хормоно-терапията ще ми помогнат да не остарея.

Моята възраст е време за зрял секс и разкрепостяване”.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.