Как да съживим желанието си за секс?

Креватната гимнастика с любим човек е полезна за здравето

 

желанието
Как да съживим желанието си за секс?

Преди всичко трябва да уточним, че тук става въпрос за онова, което правим с постоянния партньор, гадже или съпруга. Бързите и необмислени секс-забежки крият рискове, но за това друг път. Сега ще поговорим за онова, което трябва да се случи между чаршафите на онези, които преди секса са открили любовта.

Уморен съм“, „Имам главоболие“, „Има твърде много други неща за вършене“. Звучи ли ви познато? Това са извиненията на онези, които по една или друга причина искат да избегнат правенето на любов. Но както правилното хранене и достатъчната физическа активност, така и сексът е важен за здравето.

Либидото е като свещ – може да го запалите, но може и да угасне. Кога трябва да сме разтревожени за състоянието на нашето либидо?

Ако забелязвате спад в сексуалното желание или липса на такова, това може да е причина за безпокойство. В медицината ниското сексуално желание или хипоактивно сексуално желание, се определя като персистираща или рецидивираща липса на сексуални фантазии, мисли и / или ниска сексуална активност, която причинява лично страдание. Трябва да сте внимателни за признаци като: спад в честотата на сексуалните мисли и фантазии, намалено сексуално желание; нежелание да започне или да участват в секс и по-рядка мастурбация.

Няколко съвета, които биха могли да са ви от полза

Консултирайте се с лекар. Консултирайте се с лекар и / или натуропат професионалист, който може да ви тества за лечение на потенциални заболявания или физиологични причини за ниската степен на либидото. Ако са ви предписани лекарства трябва да обсъдите възможните странични ефекти.

Помислете за естествено допълнение на либидото. Използвайте лубрикант на водна основа. Подобрете личната хигиена. Купете си ароматна свещ и слушайте отпускаща и релаксираща музика.

Направете корекции в начина на живот. Умерените упражнения и здравословната диета са от жизненоважно значение за поддържане на доброто желание за секс. Постоянното гладуване може да има опустошителен ефект върху нивото на енергия и метаболизма. Освен това, диетите, които са с много ниско съдържание на мазнини, са особено проблематични, защото тялото ви се нуждае от мазнини, за да произвежда хормони, като тестостерон, който е от съществено значение за сексуалното желание. Йога, медитация и курсове по управление на увереността и стреса също могат да помогнат на жените да придобият увереност в леглото.

Търсете съвет, когато е необходимо. Понякога може да е полезно да потърсите съвет от сексолог или друг специалист в областта на половите въпроси. Поговорете с приятелка или просто обсъдете проблема с вашия любим – това също може да помогне.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.