Жълт кантарион при болка в ушите

Ушите са изключително чувствителни към ниските температури

ушите
Жълт кантарион при болка в ушите

През зимата те изстиват много бързо, ако не носите шапка. Причината е, че нямат подкожна мастна тъкан, която да ги предпазва. Затова е възможно „оголените“ нервни клетки в ушния канал да реагират със силна болка при студ или при краткотраен, но рязък контраст в атмосферните условия. В такива случаи съдовете на главния мозък спазматично се свиват, получават се нарушения в термодинамиката и работата на всички органи.

Щом ще сте навън повече от 5-10 минути, задължително носете шапка. Отрицателните температури и студеният вятър дразнят ушния канал и повишават риска от инфекции заради понижения кръвен поток. Понякога оплакването е шум в ушите. Когато главата е студена, има риск да се схванат и мускулите в областта на врата.

Много коварен е влажният студ, който лесно може да причини ушно възпаление.
Особено уязвими са децата от 2 до 7 години и хората с нарушения в слуха. Рискът е по-висок дори само веднъж да са боледували от възпаление.

При дискомфорт в ушите, причинен от студ, може да капнете по две капки маслен извлек от жълт кантарион или затоплен зехтин. Билковото лекарство лесно ще си приготвите сами в домашни условия. Накиснете цветове от жълт кантарион в зехтин.

Съотношението е 1 към 5, например 20 г билка 100 мл зехтин. Затворете съда с пробита на няколко места капачка или с надупчена оризова хартия. Оставете на светло за 20-ина дни. Течността трябва да придобие наситено червен цвят. Вече готовия извлек съхранявайте в хладилник.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.