Изяснете мисълта, подобрете здравето

Мисълта и здравето са свързани – това е научно доказано

мислене
Изяснете мисълта, подобрете здравето

Знаем за много случаи, в които хората подобряват своето здравословно състояние, благодарение на мисленето, или по-скоро на промяната в мисленето. Така, както позитивната мисъл се отразява на здравето, доброто здравословно състояние също се отразява на мисленето. Това важи най-вече за хората, които прекарват деня си пред компютъра, или чиято дейност е свързана с обучение.

Това са няколко важни съвета, които ще ви помогнат да подобрите мисленето си.

Техники за мисленето

Дишайте дълбоко: това е най-простото упражнение. Организмът се отпуска и към мозъка постъпва повече кислород – и двете подобряват дейността му. Дишайте само през носа.

Автохипноза: упражненията се разработват индивидуално и се правят под контрола на специалист.

Стойка: седнете с изправен гръб и затворена уста. В тази поза сте съсредоточени и ще мислите по-бързо. Може да се уверите, като опитате да решите наум математическа задача, докато седите изгърбени и с отворена уста, и после -като се изправите и затворите устата.

Физическо натоварване: всяко физическо упражнение увеличава притока на кръв към мозъка, а това стига, за да го събуди и той да заработи по-активно. Най-добре е да ходите повече, но няколко клека или подскока също вършат работа.

Хранете се разумно: повече риба, екстракти от гинко билоба, които стимулират оросяването в мозъка и подобряват концентрацията. Ограничете захарта. Въглехидратите затрудняват мисловния процес, въпреки че глюкозата е храната за мозъка.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.