Какво да направите, когато разберете за изневярата на любимия?

Като разберете изневярата на любимия, внимавайте с кого споделяте. По-добре не с родителите

изневярата
Какво да направите, когато разберете за изневярата на любимия?

Изневярата не е новина, която трябва да поднесете на родителите. Те ще се разтревожат, огорчат и разгневят даже повече от самите вас. Да, вероятно ще ви дадат полезни съвети, защото са хора с опит. Но дори после вие да простите на прелюбодееца, те няма да му простят.

Припомнете 9-ата божа заповед: Не свидетелствай лъжливо против ближния си!

Възползвайте се от преднината си, че знаете за изневярата му. Наблюдавайте поведението и графика му. Все още не сте наясно колко сериозно се е забъркал в прелюбодеяние. Онази, с която сте го видели в съмнителна поза, „може пък да му е сестра“, както се казваше в една реклама. Загриженият приятел може да е клеветник.

Подведени от т.нар. интуиция може да сте си направили прибързани заключения от чести контакти в телефона или от фриволни съобщения в компютъра.

Уви, нито едно от тези „може“ не се оказва вярно. Излизанията му от стаята, за да говори по телефона, и приглушеният глас не са, за да не ви пречи, а за да не му пречите вие

Есемесите, на които спешно отговаря, не са свързани с неотложни професионални задачи. Нито честите закъснения са, защото е претрупан с работа. Вече сте се уверили и че новата му тръпка не изглежда авантюра за едно (добре, де, няколко) креватни упражнения.

Понеже не сте се поддали на първоначалния изпепеляващ гняв, сега не се поддавайте и на обратното -да си замълчите, да се престорите, че нищо не се случило, и да чакате ха дано новата му омръзне. Това също е фатална грешка, защото във вашата собствена връзка вероятно нещо не е наред и това е истинската причина той да кръшка. Дори тази жена да се окаже инцидентна забежка, вероятно ще последва друга, когато първопричината за грехопадението му не е отстранена.

И в крайна сметка ще се случи онова, от което най-много ви е страх – в един момент той ще си отиде. Или пък ще остане, но вие ще се чувствате омерзена от непрекъснатите му лъжи и предателства. Като си мълчите, нищо чудно да си размените роли – той да разбере, че вие знаете и понеже не реагирате, един вид давате позволение. Било защото не ви пука, понеже вече не го обичате, било защото ви е по страх от раздяла, отколкото ви боли от унижение.

Така че пак хладнокръвие – трябва да изберете подходящ момент, в който да застанете очи в очи с неверника

Спокойно го попитайте вярно ли е. Ако започне да отрича и да шикалкави, разкрийте резултатите от проверката си. Той, разбира се, ще се вбеси, че сте го шпионирали, но не позволявайте разговорът да ви се изплъзне в тази посока. Ако вие сте направили грешки, довели до отчуждение, веднага се заемете да ги поправите. Ако той е успял да ви убеди, че изневярата му е някакъв единичен случай, заслужава си да я забравите и да спасите връзката си, простете му. Един път може, втори път по-добре не. Наложете си да не се връщате назад, да не натяквате, да не развиете комплекс на подзрителност и безпричинна ревност.

Ако пък не можете или не си заслужава да простите, разделете се с него и продължавайте напред. Понякога просто минавате по вярната улица, заглеждате се без причина в някого на някаква пейка и срещате отново любовта.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.