https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как се преживява изневяра?

1

Изживяна като непоправима грешка, всяка изневяра понякога бележи край на партньорството и носи много болка, разочарования и страдания

Изневяра не се преживява лесно, но все пак се преживява.

изневяра

Но тя може да послужи за отправна точка за едно ново начало?

Изключително болезнено е да узнаеш, че партньорът ти има извънбрачна връзка. След болката и яростта се добавя и чувството на отчуждение. Настъпва криза, която е опасна за брака -може да се разруши и никога отношенията между съпрузите да не потръгнат отново. Но за някои това изживяване е великолепна възможност да се преосмислят отношенията в двойката и тя да продължи съществуването си на нова и по-стабилна основа, категорични са психолозите. За целта трябва да се изяснят причините и да се преминат няколко основни стъпки.

Шок от случилото се

Независимо дали изневярата ви връхлита изненадващо или научавате за нея след открито признание, в началото измаменият партньор се чувства объркан и несигурен. Шокът е много по-болезнен, ако нараненият няма самочувствие, ако доверието между двамата е накърнено и това не е първата изневяра. Тежка е ситуацията, ако потърпевшият е бил поставян преди това на психологически тормоз.

Дайте отдушник на болката

Изразете това, което чувствате. Не преглъщайте болката. Излейте своята мъка, напиращия яд, нараненото себелюбие и появилото се чувството за неправда. Плачете, викайте, ако това ви кара да се чувствате по-добре. За да излекувате раната, първо премахнете абсцеса. Но едва ли правилното решение е да говорите единствено за това колко сте наранени от партньора си и от неговата постъпка. Ако се чувства под обстрел от обвиненията ви, той може да търси прикритие в нови лъжи, да се обгърне в мълчание или да започне да ви дава безсмислени оправдания. . Ако не можете лесно да преглътнете обидата, чувствате се унижени, то най-добре е да се отдалечите за известно време, преди да вземете окончателното решение. Така то няма да е продиктувано от въздействието на емоциите и на преживяното.

Comments

1 thought on “Как се преживява изневяра?

  1. Добри съвети, но наистина ужасно много боли, особено ако няма на кого да споделиш мъката си….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.