Изкуствените витамини са смъртоносни, предупреждават учени

Изкуствените витамини не са нищо друго, освен синтетика. Синтетика, от която няма кой знае каква полза. Но за сметка на това има вреда

изкуствените витамини

Изкуствените витамини трябва да бъдат употребявани с мярка. А най-добре е да си набавяме минерали и витамини от храната. Макар и в по-малки дози, тзи витамини и минерали ще са много по-полезни, отколкото онези, които се продават в аптеките. В тях няма нищо. Има само една красива опаковка.

Дали това е така? Ето мнението на учените, станало факт от последните изследвания, които са направили те.

Учени от Дания не препоръчват приема изкуствените витамини и други синтетични добавки. Според експертите, тялото получава от тези таблетки малко количество полезни съединения и по-голямо количество опасни синтетични съставки. Те увеличават риска от повръщане, стомашни язви и преждевременна смърт, пише „RuNews24“ .

Изследователите са установили, че хората, които редовно вземат синтетични витамини, като А, С и Е, умират по-рано от хората, които не се вземали тези витамини. Според учените, основният източник на витамини за хората трябва да бъдат плодовете и зеленчуците. Тяхната структура от протеини стимулира усвояването на полезни съединения.

Между другото, преди време учени от Университета на Колорадо са установили: консумацията на големи количества бета-каротин увеличава риска от развитие на рак на белите дробове с 20%. А прекомерна употреба на витамин С увеличава риска от проблеми със сърдечно-съдовата система с цели 34%. Експерти отбелязват, че витамините могат и трябва да бъдат вземани само по лекарско предписание.

И още едно предупреждение за хората, които все пак предпочитат да взимат изкуствените витамини. Топлите напитки значително намаляват ефективността на добавките. Освен това, те са в състояние да убият полезните бактерии, съдържащи се в пробиотичните продукти, като кисело мляко. Проучването установи, че топли напитки и храни (чай, кафе, зърнени) могат да намалят абсорбцията на желязо със 73%.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.