Изгони умората по един лесен начин

Умората може да ни свари неподготвени, да имаме хиляди задачи, но въпреки това да не можем дори пръстът на ръката си да повдигнем. Естествено най-доброто средство за възстановяване е сънят, но понякога не можем точно в този момент да се тръшнем да спим.

Да не говорим, че се случва да се събудим и след час вече да се чувстваме сериозно уморени, все едно сме копали два декара лозе. Това може да се обясни с много неща – жегата, хормони или просто темперамент. За да туширате неприятното усещане за вялост, отпуснатост и постоянно прозяване, трябва просто да си направите известно време точков масаж.

silno-glavobolioeТози масаж не е труден, не изисква чак такава специална методика и всеки може да го прави. Само трябва няколко секунди да упражнявате умерен натиск на даден точка на тялото.

Ако още от сутринта се чувствате уморени, масажирайте с дълбок натиск в продължение на 30 секунди до 1 минута точката, намираща се в основата на големия пръста на крака (от долната му страна). Старайте се да правите въпросната процедура и на двата крака едновременно. След това направете масаж на точката, намираща се на задната средна линия на главата, точно под тилния хълм.

Масажът се прави в седнало положение. След това е добре да останете в покой с отпуснати мускули за 10 минути. После ще почувствате освежаване и прилив на енергия.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.